Fortuna Sittard pakt tegen Willem II eerste seizoenszege

Fortuna Sittard heeft vanavond voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd weten te winnen.

Door de – achteraf toch nog moeizame – 3-2 overwinning op Willem II werd het tot nu toe in 10 wedstrijden verzamelde aantal punten verdubbeld naar 6 uit 11 duels. De club staat nu op plek 16 van de ranglijst.

Dat gebeurde niet met goed voetbal, maar wel met veel inzet en – zeker in de eerste helft – mede dankzij gepruts in de Tilburgse verdediging. Willem II had veldoverwicht en het meeste balbezit, maar de thuisploeg was in de eerste helft stukken effectiever.

Lisandro Semedo maakte in de negende minuut uit een prima voorzet van George Cox de openingstreffer voor de thuisploeg. Nou is Fortuna Sittard dit seizoen wel vaker door een vroeg doelpunt op voorsprong gekomen, maar gewonnen werd er desondanks nog nooit. In de 29e minuut verzilverde Sebastian Polter een penalty. De bal ging op de stip omdat een Willem II verdediger de Duitse spits naar de grond trok. De weelde voor Fortuna Sittard werd een minuut voor rust nog groter toen Zian Flemming van afstand mocht uithalen om met wat geluk – de bal werd van richting veranderd – de 3-0 aan te tekenen.

In de tweede helft moest Willem II op jacht naar een snelle treffer om nog een acceptabel resultaat te kunnen halen. In de 66e minuut scoorde Pavlidis de 2-1 en drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd schoot Van der Heijden de Tilburgse aansluitingstreffer achter Yannick van Osch. In de extra tijd was Fortuna Sittard nog dicht bij een vierde treffer, maar de stand bleef ongewijzigd.

Opstelling Fortuna Sittard: Yannick van Osch, Lazaros Rota (59′ Branislav Ninaj), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Ben Rienstra, Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Lisandro Semedo (82′ Djibril Dianessy), Sebastian Polter en Emil Hansson (72′ Mike van Beijnen).

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Kevin Blom. Die trok geel voor Lazaros Rota van Fortuna Sittard en voor Heerkens en Llonch van Willem II. Llonch kon in de 88e minuut met een tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken.

Op 11 en 19 december speelt Fortuna Sittard uit tegen respectievelijk Heracles Almelo en FC Utrecht. Op dinsdagmiddag 22 december speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur thuis tegen RKC Waalwijk de laatste wedstrijd van 2020.