Fortuna Sittard wint ook uitduel van RKC Waalwijk

RKC Waalwijk leed op 22 december jongstleden in Sittard een 2-1 nederlaag tegen Fortuna Sittard.

Het team van coach Fred Grim slaagde er vandaag in eigen stadion echter niet in om daarvoor revanche te nemen. Fortuna Sittard ging ook vandaag en met dezelfde cijfers als op 22 december met de overwinning aan de haal. Gezien de kansenverhouding in deze wedstrijd een terechte overwinning.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De eerste echte kans was voor Fortuna Sittard, maar Emil Hansson zag zijn schot gestopt worden door RKC-doelman Lamprou. Fortuna Sittard straalde in de aanval meer dreiging uit dan RKC, maar ook de Waalwijkers lieten zich zo nu en dan gelden. Mats Seuntjens zag zijn schot aan het slot van een mooie aanval via Hansson en Rienstra in de 15e minuut van het duel op de paal belanden. Verder was Fortuna vooral erg gehaast en slordig in de aanval, die daardoor net als in de wedstrijd tegen Ajax in elk geval in de eerste helft geen rendement opleverde. RKC zag vijf minuten voor rust twee afstandsschoten op het Fortunadoel gekeerd worden door doelman Yannick van Osch, die dat eerder ook al eens deed in de 25e minuut.

Negen minuten na rust brak Fortuna Sittard de score open na slecht verdedigen door RKC. Mats Seuntjens bracht zijn team op voorsprong uit een voorzet van George Cox. Negen minuten later onderschepte Seuntjens een terugspeelbal op Lamprou. De RKC-doelman pareerde in eerste instantie de inzet van Seuntjens, maar had geen weerwoord op de rebound van Lisandro Semedo. Daarna kreeg Fortuna Sittard nog zeker vier uitstekende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen, maar die kansen werden stuk voor stuk niet benut. Het werd dan ook nog spannend in de slotfase nadat Min RKC Waalwijk in de 84e minuut met een kopbal op 1-2 bracht, slechts enkele seconden nadat Zian Flemming het duel aan de andere kant definitief had kunnen beslissen. Fortuna Sittard wist verdere schade te voorkomen en kan zich nu met een goed gevoel gaan opmaken voor het treffen met VVV Venlo.

De tegenstander van zaterdag boekte vandaag overigens een knappe 4-1 overwinning op Vitesse dankzij 4 treffers van topscorer Georgios Giakoumakis

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gerrets. Die trok tijdens zijn verdienstelijke debuut in de Eredivisie geel voor Ben Rienstra van Fortuna Sittard en voor Meulensteen van RKC Waalwijk.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende spelers: Yanick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Mickaël Tirpan, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Emil Hansson (85’ Leroy George), Mats Seuntjens (85’ Jorrit Smeets) en Lisandro Semedo.