Fortuna Sittard strijdend ten onder tegen PSV

Fortuna Sittard is er vanmiddag in eigen stadion tegen PSV niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen.

De eerste helft begon ietwat gezapig, maar de eerste kans voor de Eindhovenaren was meteen raak: Zahavi scoorde randje buitenspel de 0-1 uit een snelle aanval. Fortuna Sittard liet zich niet onbetuigd en creëerde een aantal goede kansen op de gelijkmaker. De beste kans daarop was voor Lisandro Semedo, maar hij schoot de bal net naast de kruising. PSV ging beduidend effectiever met de kansen om, want het was opnieuw Zahavi die een snelle PSV-aanval doeltreffend afrondde. De thuiskijkers zagen een aantrekkelijke eerste helft, waarin PSV de betere ploeg was, maar waarin ook de thuisploeg zich liet gelden. De na een blessure op zijn post teruggekeerde doelman Yanick van Osch behoedde zijn ploeg tot twee keer toe voor een grotere achterstand.

In de tweede helft opereerde PSV beduidend minder sterk tegen Fortuna Sittard, dat direct na rust een mooie kans van Flemming op de aansluitingstreffer zag sneuvelen. En nog geen tien minuten later was de voor Sebastian Polter ingevallen Emil Hansson dicht bij een treffer voor de thuisploeg. In de 63e minuut zag scheidsrechter Lindhout een penalty in een overtreding van Mickaël Tirpan op Malen, maar de VAR corrigeerde die beslissing: de overtreding was net buiten de 16-meter begaan. De vrije trap leverde voor PSV niks op.

George Cox kreeg het in de 69e minuut op zijn heupen en zette een rush in richting het vijandelijke strafschopgebied. Daar wist hij vanuit een moeilijke hoek PSV-goalie Mvogo te verslaan. Fortuna kreeg met de aansluitingstreffer loon naar werken en ging op jacht naar de gelijkmaker. Madueke maakte echter in de 87e minuut aan de Sittardse hoop op een gelijkspel genadeloos een einde. Hij gaf Yanick van Osch het nakijken met een fraai en snoeihard afstandsschot.

Het was een boeiend duel, waarin een puntje voor Fortuna Sittard best op zijn plaats was geweest.

Fortuna Sittard trad aan in de volgende opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch; Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen (83′ Dario van den Buijs), George Cox; Tesfaldet Tekie (46′ Samuel Moutoussamy), Ben Rienstra (90+2 Arian Kastrati), Zian Flemming; Lisandro Semedo (83′ Dimitris Emmanouilidis), Sebastian Polter (46′ Emil Hansson) en Mats Seuntjens.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Die trok geel voor Viergever en Sangaré van PSV.

Volgende week speelt Fortuna Sittard om 12:15 uur in stadion De Koel in Venlo tegen VVV. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 20 maart. Dan treft Fortuna Sittard in FC Utrecht opnieuw een stevige tegenstander. Deze wedstrijd begint om 16:30 uur.