Geen publiek op de tribunes bij Fortuna Sittard – FC Twente

Foto: SGN

Na een weekend waarin bij een aantal Eredivisieduels bij wijze van proef weer beperkt publiek naar binnen mocht hoopten de clubs op een verdere versoepeling.

Helaas gaat die versoepeling er nog niet komen en mag er komend weekend, tijdens speelronde 31, nog geen publiek in de stadions in de Eredivisie.

Fortuna Sittard zal de thuiswedstrijd tegen FC Twente in een leeg stadion moeten afwerken.

De KNVB en het kabinet zullen in aanloop naar de volgende speelronde opnieuw met elkaar in gesprek gaan om de mogelijkheden te bespreken om de pilot in het restant van het seizoen alsnog een vervolg te geven. Fortuna Sittard startte donderdag onder voorbehoud met de kaartverkoop voor het duel tegen FC Twente. De reeds afgenomen tickets komen door dit besluit te vervallen.

Fortuna Sittard betreurt het besluit: “We balen er enorm van dat we tegen FC Twente geen supporters en businesspartners mogen ontvangen in ons stadion. We hebben er de afgelopen dagen, ondanks de minimale zekerheid, met de organisatie enorm hard aan gewerkt om alles klaar te zetten. Dat we deze speelronde opnieuw voor lege tribunes spelen is een enorme domper.” aldus operationeel manager Björn de Klein.

De club meldt op zijn website dat het aantal afgenomen kaarten voor de wedstrijd tegen FC Twente aantoont dat de club ondanks alle maatregelen enorm leeft onder de supporters.

Als in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen (op donderdag 13 mei) tegen Vitesse wel publiek welkom is, wordt het roulatiesysteem gecontinueerd zoals bij de wedstrijd tegen FC Twente het geval was.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties