Knokkend Fortuna Sittard steelt een puntje in Arnhem

Fortuna Sittard heeft vandaag in Arnhem met veel inzet en weinig goed voetbal een punt overgehouden aan het uitduel tegen Vitesse.

Fortuna Sittard kende vanavond een bliksemstart. Een aanval via Samy Baghdadi werd tot corner verwerkt. En die werd door Mats Seuntjens in de tweede minuut met een fraaie inswinger in de verre hoek tot doelpunt gepromoveerd. Vitesse kon op zoek naar de gelijkmaker, was de bovenliggende partij, maar had de grootste moeite om goede kansen te creëren. Fortuna Sittard zag nog een doelpunt van Seuntjens afgekeurd worden wegens buitenspel en Samy Baghdadi wist een mooie kans niet te verzilveren.

Vitesse begon een stuk feller aan de tweede helft en kwam in de 50e minuut via een kopbal van Frederiksen verdiend op gelijke hoogte. De Arnhemmers hielden de druk op de ketel. Fortuna Sittard wist zich daar slechts sporadisch onder uit te voetballen maar van het opzetten van iets dat op een aanval leek was geen sprake. Ondanks het grote overwicht slaagde Vitesse er niet in Yanick van Osch een tweede keer te passeren. De Fortuna-doelman zat er met uitkomen een aantal keren flink naast, maar verrichtte op de lijn een aantal prima reddingen.

Qua inzet verdiende Fortuna Sittard dat puntje zeker, maar – de eerste twintig minuten van de wedstrijd uitgezonderd – qua voetbal zeker niet. De ploeg slaagt er maar hoogstzelden in om de bal langere tijd in bezit te houden en dan kan er van het opzetten van een aanval ook maar hoogstzelden sprake zijn.

Het team van Sjors Ultee was vandaag in elk geval een erg vervelende tegenstander om tegen te voetballen, zo hebben ze vandaag in Arnhem gemerkt.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Martin Angha, Ivo Pinto (89’ Nigel Lonwijk), Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie (74’ Tijjani Noslin), Ben Rienstra, Deroy Duarte, Samy Baghdadi (61’ Richie Musaba), Mats Seuntjens en Bassala Sambou (’74 Toshio Lake).

Scheidsrechter Ingmar Oostrom trok geel voor Roel Janssen, Deroy Duarte en Bassala Sambou van Fortuna Sittard en voor Huisman en Bazoer van Vitesse.

Op zaterdag 2 oktober speelt Fortuna Sittard om 21:00 uur thuis tegen N.E.C. Nijmegen.