Fortuna Sittard begint nieuwe jaar met gelijkspel in oefenduel

<em>Spelmoment oefenduel</em>
Spelmoment oefenduel

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in Gelsenkirchen, ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, een oefenduel gespeeld tegen Schalke ’04.

De Duitsers, die uitkomen in de Zweite Bundesliga, zetten van meet af aan hoog druk en hadden in de eerste helft een veldoverwicht. Schalke ging met een 1-0 voorsprong aan de thee. Het doelpunt kwam in de 41e minuut tot stand nadat een te zachte terugspeelbal van Nigel Lonwijk op Yanick van Osch door een Schalke-speler werd onderschept. Schalke creëerde in de eerste helft een flink aantal kansen, maar was onzorgvuldig in de afwerking of zag Yanick van Osch een treffer in de weg staan. De doelman van Fortuna Sittard keerde in de 13e minuut bovendien een penalty.

In de tweede helft zocht Fortuna Sittard wat vaker de aanval. In de 52e minuut schoot Arianit Ferati een voorzet van Tijjani Noslin in het Schalke doel en bracht Fortuna Sittard gelijke hoogte met de thuisploeg. In het verdere verloop van het duel waren er aan beide zijden nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Een tegenvaller was de hamstringblessure van Nigel Lonwijk.

Het duel was online te volgen via het YouTubekanaal van Schalke ’04 en werd door zo’n 10.000 kijkers gevolgd.