Murals op tribunes in Fortuna Sittard stadion zijn klaar

Foto: Fortuna Supporters Collectief

In 2017 werd op initiatief van het Fortuna Supporterscollectief een muurschildering aangebracht op de achterwand bovenaan de Ricksen-side in van het Fortuna Sittard stadion.

Daarop staat naast een afbeelding van clubicoon Fernando Ricksen de tekst ‘Ós kan niks gebeure, veer zeen neit te sjlaon’, die afkomstig is uit het clublied van Fortuna Sittard.

Vervolgens kwam in 2019 de achterwand bovenaan de Oosttribune aan bod. Daarop werden de clubnaam en Vrouwe Fortuna afgebeeld. En in de laatste maanden van 2021 realiseerden de vrijwilligers van het Fortuna Supporters Collectief samen met graffiti artiest Vincent Huijbers de laatste mural op de Zuidtribune. Daarop zie je van oost naar west het motto ‘Samen nao veure’, de oude clubemblemen van Fortuna ’54 en Sittardia en achter het vak voor de bezoekende supporters de tekst ‘Welkom in Zitterd’.

Voorzitter Martijn Weijman van het Fortuna Supporters Collectief is blij met het eindresultaat: “Het stadion wordt langzaam steeds meer geel-groen en laat onze identiteit zien, daar waar wij voor staan en met trots uitdragen. We hopen in de toekomst nog meer van dit soort projecten te kunnen organiseren.“

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen