Fortuna Sittard naar Leeuwarden voor duel met SC Cambuur

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard reist aan de vooravond van carnaval af naar de Friese hoofdstad voor een treffen met promovendus SC Cambuur.

Het is de derde keer dat beide ploegen elkaar treffen in de Eredivisie. Beide vorige duels eindigden in een 3-1 stand, de ene keer in het voordeel van de Friezen, de andere keer in dat van de ploeg uit Sittard-Geleen.

Fortuna Sittard hoopt in Leeuwarden de derde opeenvolgende overwinning te kunnen boeken, maar dat zal een hele toer worden. Cambuur bezet met 30 punten uit 23 wedstrijden de negende plek op de ranglijst. De ploeg van coach Henk de Jong kende een prima seizoensstart, maar heeft nu al zeven duels op rij niet meer weten te winnen.

Coach Sjors Ultee kan geen beroep doen op aanvaller Lisandro Semedo. De Kaapverdiaan voelt zich verre van prettig op kunstgras sinds hij daarop vorig jaar een zware blessure opliep. Ook doelman Michael Verrips en Ryan Johansson ontbreken, beiden zijn ziek. Arianit Ferati ontbreekt wegens een blessure.

De wedstrijd begint vanavond om 21:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickael Tirpan, Martin Angha, Andreas Samaris, Dimitrios Siovas, George Cox, Ben Rienstra, Deroy Duarte, Zian Flemming, Mats Seuntjens en Charlison Benschop.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen