Fortuna Vrouwen maakt op de valreep gelijk tegen PEC Zwolle

Fortuna Vrouwen is er in het eigen stadion aan de Milaanstraat in Sittard niet in geslaagd om de inhaalwedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen tegen de vrouwen van PEC Zwolle te winnen.

Na twee overwinningen – op Feyenoord (0-4) en sc Heerenveen (1-3) – stuitte het team van coach Roger Reijners vanavond in de vrouwen van PEC Zwolle op een stugge tegenstander. Bij rust was de stand nog 0-0. In de tweede helft opende Tessa Wullaert de score voor Fortuna, maar PEC Zwolle kwam in de 75e minuut op gelijke hoogte. In de extra tijd kwam PEC Zwolle via een counter op 1-2. Een minuut zag Feli Delacauw haar gelijkmaker worden afgekeurd wegens buitenspel en daarmee leek een nederlaag onafwendbaar. Leek, want in de laatste minuut van de extra tijd scoorde invalster Maria Olofsdottir Gros alsnog de 2-2 en werd alsnog een puntje gepakt.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Samantha van Diemen, Anna Knol, Dana Foederer (63′ Hildur Antonsdóttir), Alieke Tuin, Charlotte Hulst (63′ Maria Olofsdottir Gros), Amber van Heeswijk, Isabelle Iliano, Jarne Teulings, Tessa Wullaert en Feli Delacauw.

Komende zondag speelt Fortuna Vrouwen om 12:15 uur thuis tegen de vrouwen van PSV.