Fortuna Vrouwen pakt drie punten in Velsen-Noord

05 okt , 18:36 Sport
fortuna vrouwen winnen van telstar
© Fortuna Sittard
Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Telstar met 1-4 gewonnen en daarmee de eerste punten van het seizoen gepakt.
De witte leeuwinnen kwamen in de 26e minuut op voorsprong, maar lang keek Fortuna niet tegen een achterstand aan. Twee minuten later bracht Isa Dekker de gelijkmaker op het scorebord en weer twee minuten later zorgde Femke Prins voor een voorsprong.
Na rust was er meteen een grote kans op de gelijkmaker voor Telstar, maar die werd niet benut. Aan de andere kant was Fortuna wel trefzeker: uit een hoekschop kopte Van Koot de 1-3 binnen. Ze kreeg de bal via het hoofd van een tegenstander perfect op maat om van dichtbij in te koppen. Telstar drong aan, maar kwam niet tot grote kansen. In de extra tijd profiteerde invalster Sanne Arons van een blunder in de achterhoede van Telstar en bracht met het laatste wapenfeit van de wedstrijd de eindstand ietwat geflatteerd op 1-4.
Fortuna Vrouwen begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Dinkla, Van Koot, Stoop, Van Heeswijk, Prins, Eijken, Dekker, Vijfhuizen, Peereboom, Van Wershoven en Kopp.
Volgende week speelt Fortuna Vrouwen uit tegen Ajax. Op 19 oktober speelt Fortuna Vrouwen om 16:30 uur thuis tegen sc Heerenveen.