Fotografie Ton Dirkx 1 jaar in Sittard

Sittard-Geleen, 10-04-2012 | Op 11 april is het precies één jaar geleden dat Ton Dirkx, samen met zijn echtgenote Marjo, de stoute schoenen aantrok en zelfstandig ondernemer werd.

Sittard-Geleen, 10-04-2012 | Op 11 april is het precies één jaar geleden dat Ton Dirkx, samen met zijn echtgenote Marjo, de stoute schoenen aantrok en zelfstandig ondernemer werd.

Eén week nadat Foto Van Binsbergen definitief de deuren van de zaak aan de Paardestraat sloot opende schuin aan de overkant een nieuwe fotozaak zijn deuren: Fotografie Ton Dirkx.

Netwerk 
“In mijn werk als pensioenadviseur bij DSM kon ik door de toenemende verzakelijking steeds minder mijn draai vinden. Dat werd voor mij steeds moeilijker, omdat ik sterk hecht aan persoonlijk contact en advies, gericht op iemands persoonlijke situatie. Op een bepaald moment heb ik besloten: ik stop ermee, en ga vanaf nu alleen nog werk doen dat ik leuk vind en waarin dat persoonlijke contact met mensen er gewoon bijhoort.”

De keuze voor een eigen fotozaak werd eigenlijk vanuit hobby geboren. Ton is altijd bezig geweest met fotografie en heeft in Hasselt een vakopleiding fotografie gedaan. Met name in de Limburgse carnavalswereld is hij al vele jaren met fotografie actief en heeft hij een zeer uitgebreid netwerk opgebouwd. Rond Carnaval zie je hem dan ook zelden zonder een of meer camera’s over straat gaan. “Sommigen vonden het nogal gedurfd om in deze tijd nog met een fotozaak te beginnen. Iedereen loopt tegenwoordig met een digitale camera op zak en fotografeert er lustig op los. En dat is prachtig. Maar mensen weten heus wel dat je voor bepaalde opdrachten een vakman moet inschakelen. Of dat nou om pasfoto’s gaat, een familieportret, een bedrijfs- of een bruidsreportage. En omdat ik de laatste jaren in Sittard en omstreken een behoorlijk netwerk en naamsbekendheid heb opgebouwd zijn we met een goed gevoel aan een eigen fotozaak begonnen.”

Service
Als je bij Ton en Marjo de zaak binnenstapt valt meteen de grote koffie-automaat op. Als mensen even moeten wachten of willen praten dan kan dat onder het genot van een kopje koffie. “De klanten zijn bij ons van harte welkom en zijn altijd direct op hun gemak.” Fotografie Ton Dirkx verkoopt geen camera’s, maar wel nog fotorolletjes, want die worden- geloof het of niet – nog steeds gevraagd. “Alleen kunnen wij ze niet meer voor de klanten laten ontwikkelen en afdrukken.” Wel geeft Ton advies aan mensen die hem vragen welk soort camera ze nou het beste zouden kunnen kopen. De zaak heeft een uitgebreid assortiment aan foto-albums en lijsten en bovendien kun je er terecht voor het laten afdrukken van je zelfgemaakte foto’s. In de zaak staat een grote fotoprinter, waarop je die foto’s in verschillende formaten kan laten afdrukken. Ook is het mogelijk om foto’s op andere materialen dan fotopapier, zoals op houten panelen en op metaal te laten printen. Dat levert vaak verrassend fraaie resultaten op.

Goed om te weten is het dat Fotografie Ton Dirkx de kennis en ervaring in huis heeft om foto’s digitaal te bewerken. Marjo Dirkx is zeer ervaren met en bedreven in Photoshop en biedt zo extra toegevoegde waarde aan het servicepakket. Diverse bedrijven hebben inmiddels voor het laten uitvoeren van digitale bewerkingen op foto’s de weg naar de Paardestraat gevonden.

Nog een voorbeeld van de servicegerichtheid: de zaak opent elke werkdag om 08.45 uur. “Daarvoor hebben we gekozen omdat het gemeentehuis om 09.00 uur open gaat. Mensen die daar moeten zijn hebben maar al te vaak pasfoto’s nodig en kunnen daarvoor dan al vroeg bij ons terecht. Om dezelfde reden sluiten we dinsdag om 18.30 uur, omdat het gemeentehuis dan tot 19.00 uur open is.”

Na zo’n eerste jaar kijk je natuurlijk graag terug: “We hebben de doelstellingen van ons bedrijfsplan voor 2012 nu al gerealiseerd. Goede service en een persoonlijke benadering zijn en blijven voor ons de sleutelwoorden in onze bedrijfsvoering. De mensen weten ons te vinden.”

Fotografie Ton Dirkx
Paardestraat 16, 6131 HC Sittard
046-4517727 | [email protected] | tondirkx.nl

Cookieinstellingen