Wethouder Guyt opent Zonneplan in Sittard

Wethouder Ruud Guyt (l) en Roy Heijmen
Wethouder Ruud Guyt (l) en Roy Heijmen
Foto: Zonneplan

Afgelopen vrijdag heeft de wethouder van duurzaamheid Ruud Guyt op de Limbrichterstraat 12 in Sittard Zonneplan officieel geopend.

Inwoners kunnen in deze winkel terecht voor een persoonlijk advies over zowel zonnepanelen als woningisolatie. Met deze maatregelen kunnen huishoudens profiteren van een lagere energierekening en een steentje bijdragen aan het milieu.

Verduurzaming in Sittard

“Wij hebben de doelstelling om Sittard de duurzaamste stad van Limburg te maken”, aldus Roy Heijmen, Store Manager van de Zonneplan Winkel. “Op dit moment liggen er bijvoorbeeld op zo’n 1500 woningen in Sittard zonnepanelen, maar er zijn meer dan 37.000 woningen geschikt. Er is dus een enorme potentie voor Sittard om te gaan profiteren van zonnepanelen en wij gaan hier ons uiterste best voor doen. Daarnaast heeft de gemeente Sittard en ook de provincie duurzaamheid hoog op de agenda staan. De provincie biedt al sinds 2014 een stimuleringslening aan, waardoor Limburgers tegen aantrekkelijke voorwaarden hun investering in zonnepanelen kunnen lenen. Het is momenteel de enige provincie in Nederland waar een dergelijke provinciale regeling aangeboden wordt.”

Duurzaamheid wordt leuk

Met de winkel wil Zonneplan de overstap naar duurzaamheid echt leuk maken voor de inwoners van Sittard. “Het plaatsen van zonnepanelen of toepassen van woningisolatie is best een ingrijpende operatie en een financiële investering, daarom krijgen bezoekers van de winkel direct inzicht in de mogelijkheden en het kostenplaatje. Hierdoor wordt duurzaamheid tastbaarder”, aldus de Store Manager. “Daarnaast rijdt er een robot rond voor advies en is er een Virtual Reality-rondleiding, waarmee de klant zich waant in een zonnepanelenfabriek. Een vernieuwende en interactieve winkel dus”.

Bent u nieuwsgierig geworden en benieuwd of u ook kunt profiteren van zonnepanelen of woningisolatie? Bezoek dan de Zonneplan winkel aan de Limbrichterstraat 12 in Sittard. Voor meer informatie over het zonnepanelenproject van Zonneplan kunt u ook kijken op www.zonneplan.nl/limburg.

Cookieinstellingen