Risicobesef Beveiligings Groep is Limburg’s beste leerbedrijf 2017

Foto: Risicobesef Beveiligings Groep

Risicobesef Beveiligings Groep uit Sittard is uitgeroepen tot het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Limburg in de sector zakelijke dienstverlening en veiligheid.

Dat werd afgelopen donderdag 28 september bekendgemaakt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Risicobesef Beveiligings Groep leidt sinds 2013 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Risicobesef Beveiligings Groep is blij verrast met de prijs: “Wij hechten zeer veel waarde aan goed opgeleid personeel en daarom vinden het belangrijk dat studenten bij ons in de praktijk kunnen leren. Dit sluit aan bij onze bedrijfsvisie om kwaliteit te leveren”.

Donderdag 23 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Reacties