Naar Sjpassie voor een lunch met plezier en passie

Foto: Sjpassie

Op zaterdag 16 december starten Angelique en Bart Janssen aan de Limbrichterstraat 5 in Sittard met hun nieuwe lunchroom ‘Sjpassie’.

Lunchroom Sjpassie past helemaal in de huidige tijd waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat en waarin álle inwoners van de regio zoveel mogelijk bij onze economie en de actieve maatschappij betrokken horen te worden. De lunchroom zal namelijk grotendeels worden bemand door mensen met een verstandelijke beperking.

Angelique: “Na 15 jaar in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt was dit voor mij hét moment om deze droom waar te maken. De honderden enthousiaste reacties in de afgelopen weken hebben mij alleen nog maar gesterkt in mijn enthousiasme.”

Waar de naam Sjpassie vandaan komt zal voor dialectsprekers meteen duidelijk zijn. Voor de niet-dialectsprekers: Sjpassie is een samentrekking van de woorden passie en ‘sjpas’, het Sittardse woord voor lol en plezier.

De officiële opening aanstaande zaterdag (14:00-16:00 uur) wordt onder anderen bijgewoond door wethouder Leon Geilen (leefomgeving, wijkgericht werken en welzijn) en een aantal spelers van Fortuna Sittard. De betaald voetbal organisatie Fortuna Sittard heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. De club organiseert regelmatig een G-vriendenwedstrijd en heeft aandacht voor mensen met en beperking.

Cookieinstellingen