Sittards oudste damesmodezaak organiseert personeelsreünie

Foto: VNE

Damesmodezaak Van Neer Eyckeler aan de Brandstraat in Sittard viert dit jaar haar 123-jarig bestaan en doet dat met een personeelsreünie.

“Een mooie mijlpaal om eens samen te komen met iedereen die ooit bij de oudste damesmodezaak van Sittard heeft gewerkt”, zo meent Arndt Dieteren, de vierde generatie die tegenwoordig aan het roer staat van het familiebedrijf.

Hub van Neer en zijn vrouw Treeske Eyckeler begonnen hun zaak in 1895. Hun dochter Truke nam na het overlijden van haar moeder de zaak over en trouwde met Nol Dieteren. Truke overleed op jonge leeftijd. Kort voor de oorlog trouwde Nol met Leonie Meyer, een Rotterdamse dame. In 1964 nam zoon Arno samen met zijn echtgenote Miny Driessen de zaak over. Vanaf dat moment werd Van Neer Eyckeler van een gemengd bedrijf een dames- en kinderconfectiezaak, die ook lingerie verkocht. In 1986 specialiseerde de zaak zich geheel in damesmode. Vanaf 1990 runt Arndt Dieteren samen met zijn echtgenote Bernadette Hellbach Sittards oudste damesmodezaak.

Sinds 1895 heeft de modezaak honderden werknemers in dienst gehad. “Variërend van vaste krachten tot weekendhulpen en vakantiekrachten”, zegt Arndt. “Het leek ons een heel leuk idee om iedereen die op de een of andere manier bij Van Neer Eyckeler langer of korter een verleden – of heden – als werknemer heeft op 2 februari tijdens een reünie weer eens te ontmoeten. Om bij te praten met oud-collega’s, oude foto’s te bekijken en herinneringen op te halen.” Dat wordt dan vooral veel handen schudden voor twee van zijn werkneemsters die beiden al 48 jaar bij de damesmodezaak in dienst zijn.

Vandaar deze oproep: heb jij bij Van Neer Eyckeler gewerkt en vind jij het ook leuk om weer eens een aantal oud-collega’s te treffen? Kom dan op 2 februari aanstaande vanaf 14:00 uur naar de reünie bij Van Neer Eyckeler. Aanmelden kan via Facebook.

Cookieinstellingen