Boekpresentatie prentenboek ‘Trol’ bij Krings

Foto: Tineke Lemmens/Margot Senden

Op zaterdag 17 maart – de tweede zaterdag van de Boekenweek – vindt bij Krings een bijzondere boekpresentatie plaats.

Dan wordt geen boek voor volwassenen – zoals zo vaak in de Boekenweek- gepresenteerd, maar een prentenboek.

Het prentenboek past dan wel weer prima in het thema van de Boekenweek: ‘Natuur’

De wereld van Trol is groot.
En grauw.
En grof.
Totdat er iets kleins en fijns langs dwarrelt.

Dat kleine, fijne blijkt een zaadje te zijn van een bloem.

Een mooi verhaal, geschreven door Tineke Lemmens, over een trol die weinig kleur ziet maar dat verandert langzaam.

Margot Senden maakte de illustraties bij het verhaal. Ze beginnen grauw zoals het bij het begin past maar er komt steeds meer kleur in. Het leven wordt mooier en kleurrijker. En Trol? Die geniet steeds meer van het mooie.

Een mooi poëtisch prentenboek met prachtige illustraties en zeker nu de lente weer gaat beginnen!

Op twee tijdstippen zullen Tineke en Margot voorlezen uit het boek, tekeningen maken en signeren. De begintijden zijn 11:30 uur en 13:30 uur. Reserveren is niet noodzakelijk maar mag natuurlijk wel. Dat kan via [email protected].

Zaadbommen

Diezelfde middag mogen kinderen tussen 12:00 en 15:00 uur gratis aanschuiven bij een workshop zaadbommen maken in Flow’s Boekensteun (Voorstad 28). De gemaakte zaadbommen kunnen worden achterlaten op plekken waar wel een bloemetje zou mogen groeien. Zo geven de kinderen hun eigen wereld ook wat extra kleur! De materialen worden hiervoor door reformhuis Smulders gesponsord.

Over Tineke Lemmens
Trol is haar debuut als auteur. Eerder illustreerde zij vele boeken zoals het ook bij ons gepresenteerde boek ‘Zeemist’ (2009). Zij studeerde fotografie, grafische vormgeving en typografie aan de kunstacademie in Den Haag maar woont alweer geruime tijd in Sittard

Over Margot Senden
Margot is al jaren een bekend illustrator van kinderboeken. Zij illustreert o.a. boeken in de informatieve Willewete-serie en de prentenboeken van Draakje Donatius.

Trol verscheen eind februari bij uitgeverij Clavis. Het is te koop voor € 14,95. Het verhaal is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 4 jaar.

Cookieinstellingen