Gastrobar 1677 koppelt bar en gastronomie op de Markt in Sittard

Silvie, Robert en Loïs
Silvie, Robert en Loïs
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Met Sint Joep opende een nieuwe horecazaak haar deuren aan de Markt 26 in Sittard: Gastrobar 1677. Daarmee ging voor uitbaters Robert en zijn partner Silvie een lang gekoesterde wens in vervulling.

Bij Gastrobar kunt u – met uitzondering van de maandagen – elke dag van 11:00 tot 23:00 uur terecht voor een lekkere kop thee of Italiaanse koffie, een glaasje fris, een lekker koel biertje van de tap of fles, een goed glas wijn, een bijzondere smoky gin-tonic, een smakelijke lunch, lekker fingerfood of een heerlijk diner. Dat kan zowel binnen in het sfeervolle pand als op het gezellige terras.

Dennis en Maurice

Gastrobar 1677 wordt gerund door drie leden van een gezin en een twee man sterke keukenbrigade. Om met de keuken te beginnen: chef Dennis zorgt samen met Maurice voor de invulling van het gastronomische. Ze bereiden alles met verse producten, waarbij de houtskooloven een belangrijke rol speelt. U kunt bij Gastrobar 1677 terecht voor mooie boterhammen die – alleen al om naar te kijken – een feestje zijn, vers bereide soepen en pure vlees/visgerechten die aangevuld kunnen worden met heerlijke bijgerechten. Na een gesprekje met de kok aan tafel is ook een menu mogelijk. Bijna dagelijks maken Dennis en Maurice een speciale en vanzelfsprekend dagverse creatie, met als voorbeeld op donderdag een gerecht met verse oesters van de markt. Geniet er van heerlijke vers gesneden vleeswaren en van de huisgemaakte tapenades en hapjes. En een bitterbal van Van Dobben voor bij de borrel kan ook.

De bar wordt bemand door Robert, Silvie en hun oudste dochter Loïs. Zij verzorgen ook de bediening van de gasten.

De toevoeging 1677 refereert aan het jaar waarin het pand aan de Markt voor het eerst terug is te vinden in de archieven van Sittard. Het is niet helder of het pand in dat jaar is gebouwd of dat het ouder is, omdat de stad tijdens het rampjaar 1677 door de troepen van de Franse generaal De Mélac grotendeels in de as werd gelegd. Daarbij ging ook het gemeentelijk archief in vlammen op.

Gastrobar 1677
Markt 26, Sittard
T. 046 204 0784
» Facebookpagina
» Instagram

Cookieinstellingen