Sittardse lunchroom Leven in Misset Koffietop 100

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Lunchroom Leven aan de Voorstad in Sittard weet zich verzekerd van een plekje in de Misset Koffie Top-100.

Het staat horecabedrijven vrij om mee te doen aan deze jaarlijkse verkiezing, mits ze aan een aantal criteria voldoen:

  • laagdrempeligheid: gasten kunnen ook terecht voor alleen een kop koffie;
  • dagzaak: gasten kunnen de hele dag terecht voor koffie. Het bedrijf is het gehele jaar minimaal vijf dagen per week open;
  • het bedrijf is een echte horecazaak en niet enkel een afhaalplek voor coffee to go;
  • de koffie komt niet uit volautomaten;
  • en het gebruikte cappuccinoschuim moet voor de jury met de hand worden geschuimd.

Sittard heeft een naam hoog te houden als het om lekkere koffie gaat. In 2016 werd Coffee Mundo in de – wat later bleek laatste – AD Koffietest verkozen tot de zaak waar ’s lands beste koffie te krijgen is. En nu is lunchroom Leven aan de Voorstad in de race om die titel in de koffietest van Misset Horeca.

Waar de AD-jury – zoals bij Coffee Mundo – ook zonder daartoe te zijn uitgenodigd door de horeca-ondernemer – op bezoek kwam om koffie te proeven en te beoordelen (aanmelden kon overigens wel) bezoekt de Misset-jury alleen horecabedrijven die zich zelf hebben aangemeld om te worden beoordeeld. En waar de AD-jurybeoordelingen onderling leken te wedijveren om het scherpste of botste commentaar (scherp en bot liggen vaak dicht bij elkaar) op schenkers van minder goede koffie zul je bij Misset geen AD-achtige beoordelingen aantreffen. Wat dat betreft hoeft een beoordeelde ondernemer niet met angst en beven de publicatie van het juryrapport af te wachten.

Lunchroom Leven in Sittard zet koffie met bonen van Blanche Dael. In de top-100 staan nog 11 andere zaken – waarvan 6 in Limburg – die werken met bonen van de Maastrichtse koffiebrander. Verder staat – net als vorig jaar – ook Café Ich & Dich op de Markt dit jaar weer in de Misset Koffie Top 100.

Op 24 september maakt de vakjury bekend op welke plek Leven in de Misset Koffie Top 100 is geëindigd.

Reacties

0