Steeds meer vrouwen halen hun motorrijbewijs

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

ADVERTORIAL – Steeds meer vrouwen stappen op de motor! Maar dat is niet de enige trend die ze bij Osseforth Opleidingen zien.

Het aantal aanmeldingen van mensen uit één gezin stijgt opvallend in Limburg. Ter illustratie het verhaal van Amir Khodaie.

Amir vertelt enthousiast over hoe zo ongeveer haar hele familie besmet is geraakt met het motorvirus: “Ongeveer vijf jaar geleden besloot mijn broertje om van zijn minibike passie een motorbike passie te maken. Na een korte zoektocht kwam hij terecht bij Osseforth. Een proefles en een aantal spannende en leuke lessen later kon hij onze moeder enthousiasmeren om ook op les te gaan. Zo waren moeder en zoon binnen de kortste keren deels samen aan het lessen om vervolgens samen de weg op te gaan. Het heeft bij mij altijd wel gekriebeld om te gaan motorrijden, alleen had ik vaak een excuus voor waarom het niet kon. Een paar maanden geleden heb ik de knoop toch maar doorgehakt om te gaan lessen. Ik wilde graag lessen bij Osseforth, ook al woon ik in Nijmegen. Alle positieve verhalen die ik had gehoord, bleken ook waar te zijn. Een besloten oefenterrein, enthousiaste instructeurs, vriendelijke werknemers; al deze punten maakten de lange reis zeker waard. Ik had mijn vader ook weten te overtuigen en zodoende hadden we binnen de kortste keren onze eerste lessen gepland staan, dankzij het snelle handelen en inplannen van Celina en Viona.

We waren gestart met de AVB, waarbij we les kregen van François en Jack. Zij zijn ontzettend vriendelijk en gepassioneerd, wat erg aanstekelijk is. Ik voelde me op m’n gemak en besefte, bijvoorbeeld, dat het maken van fouten niet zo erg is. De feedback die we kregen was altijd helder en duidelijk, wat resulteerde in kwalitatief hoogstaande lessen. De ontspannen sfeer die er altijd hangt, maakte het opgaan voor het AVB-examen gemakkelijker. Zowel mijn vader als ik waren daarvoor geslaagd. Ondertussen ben ik aan het lessen op de weg, terwijl m’n vader bezig is voor de theorie. Eind augustus hoop ik ook dit onderdeel binnengesleept te hebben en mijn vader dit kalenderjaar nog, zodat we met z’n vieren de weg op kunnen. Zodra m’n zusje haar autorijbewijs heeft, ga ik haar overtuigen om ook voor de motor op te gaan zodat we met héél het gezin de weg op mogen!”

Osseforth

Reacties