VONJAxl al 10 jaar een begrip!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Yvonne Janssen opende tien jaar geleden op 15 september VONJAxl, dé damesmodezaak voor grotere maten in Limburg aan de Haspelsestraat 8 in Sittard.

Dat was midden in de eurocrisis. “Je moet maar durven om in deze tijd een eigen winkel te beginnen” was een vaak gehoorde opmerking. Maar Yvonne zag kansen voor haar speciaalzaak. Vijf jaar later, Nederland kroop uit de economische crisis die het gevolg was van de bankencrisis, was het eerste lustrum van VONJAxl een feit. Nu, met het tweede lustrum, is er opnieuw crisis, ditmaal ten gevolge van het virus dat COVID-19 veroorzaakt en de wereld in zijn greep houdt. “Maar ook daar slaan we ons wel doorheen,” zo zegt Yvonne, een Meid van Sittard met een echte ondernemersgeest en hands-on instelling.

Tijdens de crisis bedacht ze een cadeaucheque-actie. Voor 80 euro konden klanten een cheque kopen met een aankooptegoed van 100 euro. “Veel klanten maakten daar gebruik van. Er waren zelfs klanten die erop stonden om de volle 100 euro te betalen om ons door de eerste maanden van de coronacrisis heen te helpen en weer anderen zeiden na aankoop de cheque later te gebruiken. Hartverwarmende reacties!” Reacties ook die aangeven dat Yvonne Janssen in de tien jaren van het bestaan van haar zaak een uitstekende relatie met haar klanten heeft opgebouwd.

Door haar persoonlijke aandacht voor de klanten en servicegericht te werken is er een trouwe vaste klantenkring ontstaan. De collectie is elk seizoen weer met veel aandacht uitgekozen en de klanten zijn dan ook elke keer weer enthousiast over haar keuze.

De pandemie heeft natuurlijk wel gevolgen voor de manier waarop Yvonne het tienjarig bestaan van VONJAxl kan en mag vieren, maar ook daar weet ze op een creatieve manier een mouw aan te passen. “Dat tweede lustrum wilden we uiteraard graag vieren met een grote feestelijke modeshow, samen met onze klanten, maar vanwege de door het RIVM en de overheid afgekondigde maatregelen is dat helaas niet mogelijk.” In plaats daarvan komt er een online modeshow met foto’s met diverse modellen. Verder vraagt Yvonne om haar klanten en relaties die haar willen feliciteren met het tweede lustrum van VONJAxl geen cadeautjes te geven, maar om in plaats daarvan een envelop met een donatie ten bate van de restauratie van de toren van de Grote Kerk van Sittard te deponeren in een speciaal daarvoor vervaardigde “Tore” die in haar winkel staat!

Volgend jaar september bestaat de winkel ‘11’ jaar. Als alles weer als vanouds is zal Yvonne dan uitbundige aandacht geven aan dit jubileum!

Reacties