Nieuw bedrijf Viralis in Sittard-Geleen bestrijdt vuil en ziekteverwekkers

Foto: SGN

Viralis is een nieuw bedrijf dat zich op revolutionaire wijze richt op de bestrijding van vuil en ziekteverwekkers op de werkvloer.

Het bedrijf brengt een minuscule beschermlaag van nanokristallen aan – niet zichtbaar voor het blote oog – die continu reinigen en beschermen tegen virussen, bacteriën en schimmels.

Viralis is een samenwerkingsverband tussen een drietal gerenommeerde bedrijven; reclameproductiebedrijf MH Roadstyling uit Sittard, schoonmaakbedrijf R. Janssen uit Sittard en ontwikkelaar van duurzame methodes en nanotechnologie Reinasan uit Geleen. MH Roadstyling maakt al langer gebruik van het nanoprotectiemiddel van Reinasan.

Het duurzame, milieuvriendelijke en 100% natuurlijke beschermingsmiddel werd hoofdzakelijk ingezet voor de easy-to-clean eigenschap. Vuil kan zich niet meer hechten aan behandelde oppervlaktes waardoor je het eenvoudig kunt wegvegen. Ideaal om luxere reclameproducten zoals wanddecoraties mee te behandelen, zodat ze langer meegaan. Het belang van de anti-virale en anti-bacteriële werking werd pas echt duidelijk met de komst van het Coronavirus. De Limburgse ondernemers bundelen nu hun ervaring en expertise om samen de strijd aan te gaan tegen het virus.

Hoe werkt het?

De nanotechnologie in de aangebrachte protectielaag breekt organisch materiaal actief af. Wanneer bijvoorbeeld een bacterie, virus, etensrest of olie in aanraking komt met de nanokristallen worden deze met behulp van een katalysator afgebroken. Wat overblijft zijn onschadelijke natuurlijke restproducten. Een bijzonder innovatief middel dat continu werkt zonder gebruik van schadelijke chemische bestandsdelen voor het milieu, zoals zeep, chloor, peroxide of alcohol.

Viralis biedt voor minimaal 12 maanden een protectiedienst aan. De TouchSafe protectiedienst is ontwikkeld om de kwaliteit van de protectie te waarborgen. In deze tijd is het niet voldoende om eenmalig het protectiemiddel aan te brengen en daarna te hopen dat het middel effectief blijft. Daarom wordt de dienst alleen aangeboden als jaarlijks abonnement. Gedurende de hele periode komen gecertificeerde testers van Viralis periodiek langs om de kwaliteit van de protectie te controleren.

De effectiviteit van de aangebrachte protectielaag wordt voor 1 jaar gegarandeerd, mits het goed is onderhouden. De nanokristallen zijn zeer robuust en duurzaam en kunnen jaren mee. Ze hechten zich permanent aan praktisch ieder oppervlak en zijn krasbestendig. Bij lichte krassen heeft het middel zelfs een zelfhelende eigenschap waarbij de beschadigingen worden hersteld.

Het onderhoud, dat uitgevoerd moet worden door de klant zelf of een schoonmaakbedrijf, is belangrijk om de aangebrachte beschermingslaag intact te houden. Agressieve schoonmaakmiddelen, chloor, peroxide en alcohol kunnen de laag aanzienlijk aantasten. Om dit te voorkomen biedt Viralis milieuvriendelijke en natuurlijke schoonmaakmiddelen om dit te voorkomen. “Daarnaast willen we bijdragen aan bewustwording op de werkvloer door middel van trainingen en ondersteuning. Mensen moeten bewust worden van hun invloed op de properheid van hun werkomgeving. Samen kunnen we de verspreiding van ziektes op de werkvloer drastisch verlagen.”

In principe kan ieder voorwerp of oppervlakte in een kantoor of fabriekshal behandeld worden, maar Viralis gaat liever doelgericht te werk. De focus ligt op de meest kritieke handcontactpunten in een werkruimte: de voorwerpen en oppervlaktes die het meest worden aangeraakt door medewerkers en daardoor een groot besmettingsgevaar vormen voor indirecte besmetting. “Hierbij valt te denken aan werkplekken, deurklinken of handgrepen. Op deze manier houden we de dekkingsgraad hoog, terwijl de kosten laag blijven.”

Meer informatie is te vinden op de website www.viralis.nl.
Bron: persbericht Viralis

Reacties