Digitale rondleiding voor 90 leerlingen in Geleens bedrijf

Foto: Helwig Kozijnen

Helwig Kozijnen in Geleen gaf maandag een ruim twee uur durende digitale Teamspresentatie plus rondleiding door het bedrijf aan exact 90 leerlingen van het Bonnenfanten College in Maastricht.

Ze konden van huis uit zien hoe houten kozijnen worden gemaakt, en hoe men op kantoor werkt. De kinderen konden vragen stellen aan het personeel op kantoor en zelfs aan de directie. Roel de Vries is docent en bedrijvencontactpersoon bij het Bonnefanten College. Hij zegt: “Helwig Kozijnen was het eerste bedrijf waar we een digitale rondleiding kregen. Op dit moment kunnen er vanwege de lockdown geen fysieke rondleidingen worden gegeven en daarom is dit een ideale oplossing. Zo kunnen wij aandacht blijven besteden aan LOB (loopbaanoriëntatie en begeleiding). Loopbaanoriëntatie gaat over alles wat leerlingen helpt om hen voor te bereiden op keuzes voor hun toekomstige studie of baan. Leerlingen geven hun loopbaan vorm met loopbaancompetenties en leggen dit vast in hun LOB-dossier”.

Bob Helwig: “Donderdag 4 februari bestaan we als familiebedrijf precies 90 jaar. Hoe mooi is het dan om in deze bizarre tijd 90 leerlingen digitaal in ons bedrijf te laten meekijken. “We proberen op deze manier sterk techniekonderwijs te stimuleren”. Aan het einde van de sessie gaven leerlingen (gemiddelde leeftijd 12 jaar) in de chat aan het een interessante presentatie en rondleiding te hebben gevonden.

digitale rondleiding

Reacties