Danzaira viert 20-jarig jubileum op bescheiden wijze

Foto: © Petra Teeuwsen

Vrijdag 24 september is het twintig jaar geleden dat de eerste drie jonge leerlingen over de drempel stapten bij de net geopende Balletstudio Danzaira van Zaira Valencia.

De Mexicaanse was door de liefde in Limburg beland en kreeg de kans – eerst als vervanger en later voor zichzelf – aan de slag te gaan met mensen, van jong tot oud, die graag willen leren dansen.

zaira valencia 20 jaar danzairaAls kind van een professioneel dansersechtpaar kreeg ze het dansen met de paplepel ingegoten. Ze volgde behalve een dansopleiding ook een toneelopleiding, maar dansen was en bleef haar grootste passie. Gelijk bij haar eerste auditie voor een voorstelling kon ze aan de bak, maar omdat het werk te onregelmatig was en jonge dansers vaak moesten hopen op een invalbeurt besloot ze om showdanseres te worden. En daar sloeg na een uitvoering in een hotel in Mexico-stad de liefde toe en volgde niet veel later een vertrek uit Mexico naar Maastricht.

In Limburg kreeg ze de kans om in eerste instantie als vervanger les te geven aan een balletschool. Korte tijd later kon ze zelfstandig aan de slag in een eigen studio op het bekende adres aan de Putstraat in Sittard en daar zit Balletstudio Danzaira vandaag, twintig jaar later, nog steeds. “En in die twintig jaar is mijn liefde voor het vak en werken met leerlingen alleen maar gegroeid,” zo laat Zaira weten.

Alle reden voor een feestelijke uitvoering dus, maar vanwege de onverwachte coronapandemie zal die minder uitbundig zijn dan twee jaar geleden werd gedacht. Morgenavond kunt u online de livestream van de D20 getitelde jubileumdansuitvoering van Danzaira bekijken.

Wie zijn kinderen graag een gedegen dansopleiding wil laten volgen is bij Danzaira aan het juiste adres. Jonge leerlingen krijgen er allereerst een klassieke opleiding, waarmee een goede basis voor het dansen en de juiste lichaamshouding ingeslepen raken. Er zijn lessen ouder & peuterballet, peuterballet en kleuterballet en vervolgens kunnen leerlingen doorstromen naar klassiek ballet. Maar niet enkel voor een klassieke opleiding kun je op de Putstraat terecht: Danzaira biedt ook cursussen jazzdans, moderne dans, Danza-fit (dansworkout met diverse dansstijlen), jazzdans bij DZ Company en tapdansen bij The Tap Troop voor alle leeftijden. Bij alle dansopleidingen van Danzaira wordt toegewerkt naar een optreden. Zaira ziet graag enige ambitie bij haar leerlingen en leerlingen vinden het heel leuk om naar een doel toe te werken.

Voor de toekomst heeft Zaira plannen om te starten met een cursus moeder-baby dansen. Als het zo ver is leest u dat ongetwijfeld op Danzaira’s website en Facebookpagina.

Wie bij Balletstudio Danzaira wil gaan dansen kan eerst enkele proeflessen volgen.

Balletstudio Danzaira
Adres: Putstraat 82, Sittard
Telefoon: 0622435317
E-mail: [email protected]

 

Reacties