Zit je nog dit jaar met Kerstmis aan een echte Limburgse Grensmaastafel?

Foto: ontheroad creatives

Het is heel kort dag, maar misschien lukt het je nog: een nieuwe tafel bestellen waaraan je met het hele gezin van de kerstdis kunt genieten.

En dan niet zomaar een tafel, maar een honderd procent Limburgs product. Een robuust massief houten tafel, met een tafelblad gezaagd van populieren uit de Limburgse Maasvallei.

De populieren werden in 1930 geplant in de uiterwaarden van de Maas en werden in 2019 gekapt door Consortium Grensmaas, omdat er plek nodig was voor de verruiming van rivier. De gekapte bomen werden vervolgens in planken van 7 centimeter dik gezaagd. Daarna werden ze te drogen gelegd en nu worden ze getransformeerd tot stuk voor stuk unieke tafels, waarin de vorm van de boom waaruit ze komen behouden is gebleven.

De robuuste tafels zijn verkrijgbaar in twee tinten en worden ondersteund door sobere en oersterke ijzeren frames, eveneens verkrijgbaar in twee kleuren. De frames zijn in het tafelblad ingefreesd. De tafels zijn in verschillende lengtes te koop, variërend van 1 tot 5,5 meter en kosten per strekkende centimeter lengte 5 euro exclusief btw (6,05 euro inclusief btw).

Het idee om van de gerooide populieren tafelbladen te maken is afkomstig van ontheroad creatives. De geplande opening van een showroom moest echter worden afgeblazen vanwege de abrupte invoer van een harde lockdown. Daarom is er snel een webshop online gebracht waar de tafels zijn te bestellen. Wie nog vóór Kerstmis zo’n robuuste Limburgse Grensmaastafel in huis wil hebben kan hem zelf komen afhalen in de werkplaats (voormalige Mercedesgarage Smeets aan de Rijksweg Noord 125 in Geleen). Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie

 

Reacties

Cookieinstellingen