JetCenter Maastricht Airport onderweg naar gasloos

Foto: JetCenter Maastricht Airport

JetCenter Maastricht Airport heeft sinds deze maand het gasverbruik structureel verminderd.

Vorig jaar al installeerde eigenaar John Jansen warmtepompen om het gasverbruik te reduceren. Deze installatie is nu ook ingesteld om te verwarmen, waardoor voor de verwarming van de kantoren geen gas meer nodig is.

Momenteel wordt de Brasserie die in het JetCenter is gevestigd in fasen gerenoveerd. De eerste fase is eind maart afgerond. In de tweede fase wordt het (gas)fornuis vervangen door inductie en het terras volledig vernieuwd.

Met de recent in gebruik genomen luchtwarmtepomp realiseert het JetCenter nu een reductie van 80 procent op het gasverbruik. Het volgende kwartaal wordt dit 95 procent door het vervangen van de gasheater en 100 procent zodra ook het fornuis is vervangen.

Het JetCenter aan de Horsterweg is eigendom van ondernemer John Jansen. Maastricht Aachen Airport huurt het pand en verhuurt dit voor een deel weer aan diverse ondernemers waaronder de Brasserie, agenten en het helikopter onderhoudsbedrijf Aircraft Solutions.

Het JetCenter is het eerste gebouw op de luchthaven dat nagenoeg van ‘het gas af’ is. Voor 2030 verwacht de luchthaven dat alle gebouwen het voorbeeld van het JetCenter volgen en ook geen gas meer verbruiken. Naast het elektrificeren van het materieel en het realiseren van een zonnepark is dit een van de maatregelen om in 2030 net zero te zijn.

Cookieinstellingen