Lente in aantocht, motorseizoen dus ook

10 mrt 2016, 13:00 Zakennieuws
sshfevto4wmloo2yr7v5vs8qj motoren 16 9
De dagen lengen merkbaar, de lente is in aantocht. Zodra de krokussen en narcissen alweer bijna zijn uitgebloeid begint het bij de motorrijders écht te kriebelen.
De motoren worden weer van stal gehaald, blinkend gepoetst en aan een grondige onderhoudsbeurt onderworpen om ze weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen.
Op veel plaatsen worden aan het begin van het nieuwe motorseizoen traditioneel weer motorzegeningen voor motorrijders georganiseerd. Dat biedt weliswaar geen garantie voor een veilige rit, maar is wel een oproep om vooral voorzichtig te zijn en goed op te letten, want als motorrijder ben en blijf je een kwetsbare weggebruiker.
Voor wie nog maar weinig ervaring als motorrijder heeft en een tijdje niet meer heeft gereden is een opfriscursus wellicht een idee. En wie overweegt om motor te gaan rijden maar er nog niet helemaal zeker van is of dat een goed idee is, is het goed om te weten dat verschillende rijscholen kennismakingscursussen organiseren.
Op 12 maart organiseert bijvoorbeel A2motorpoint van Osseforth Opleidingen de tweejaarlijkse motoropstapdag , waar je voor een aantrekkelijk tarief een proefles kunt volgen op een veilig en afgesloten lesterrein.
Op 20 maart kunnen motorrijders er terecht voor de eerste voorjaarsrit, voorafgegaan door een motorzegening door meneer pastoor. Aanmelden via [email protected] . De kosten bedragen 5 euro per persoon.