Nooit te jong om te leren – Start nieuw cursusseizoen Artamuse

“Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren”, luidt het spreekwoord. Bij Artamuse draaien ze dit regelmatig om: “Je bent nooit te jong om iets ouds te leren”.

Muziek- en danslessen zijn oer-activiteiten die de docenten van de muziek- en dansschool van de Westelijke Mijnstreek iedereen gunnen. Muziek en dans zijn gezond voor lijf en leden én voor hoofd en hersenen – zo blijkt uit onderzoek. Welke kwaliteiten van jou of je kind wil jij versterken in het cursusseizoen 2018-2019?

Artamuse heeft een ruim aanbod op het gebied van muziek en dans, en omdat de school subsidie ontvangt van diverse gemeenten zijn de lessen betaalbaar. Bovendien kunnen ouders die extra financiële steun nodig hebben voor hun gemotiveerde creatieve kroost aankloppen bij diverse fondsen, zoals het JeugdCultuurFonds.

De muziek- en dansschool heeft een ruim aanbod speciaal voor kinderen. Dit zijn de zogenaamde ‘klassikale lessen’. Bij Artamuse kun je alleen of in een groep muziek leren maken. Dansen doe je bij hen altijd in een groep.

Muziek maken en bewegen begint al in de luiers, met ‘Blije baby’s’, voor ouders met kinderen van 6-24 maanden. Daarna kan je kind door naar Peuterpret of Kleuterdans. In beide korte cursussen kun je ook los instappen, zonder dat je eerst iets anders hebt gevolgd.

Voor de wat oudere kinderen is er op muziekgebied Kiez’um en Muziek4Kids. Kiez’um is een soort muzikale speeddate, waarbij je in 16 lessen zo’n beetje alle instrumenten mag uitproberen. Dat scheelt een hoop gedoe met kiezen. Muziek4Kids is echt een basisopleiding muziek, het traject duurt een jaar.

Op dansgebied is er Ballet Basics en Ballet Pro Plus. De beleving van het kind staat centraal in de danslessen. Ook plezier in de les heeft veel prioriteit, want zonder plezier leer je weinig. Klassiek ballet is de basis voor alle andere muziekstijlen en je bent je leven lang bewust van je lichaamshouding.

Muziek en dans houden je gezond, lenig, fit, actief, scherp, creatief en bewust. Door onderzoek wordt duidelijk dat creatief bezig zijn veel voor ons doet. Daarom is het ook op scholen weer langzaam aan het terugkomen. Creativiteit is zelfs een zogenaamde 21ste eeuwse vaardigheid, die je voorbereidt op de toekomst.

Lang hoef je niet te wachten. Vanaf 21 augustus kun je bij Artamuse weer volop aan de slag met je talent, je eigen ontwikkeling en die van je kind(eren).  Vanaf 13 augustus is de muziek- en dansschool telefonisch in de ochtend uren te bereiken via 046 4230100. Wil je meer weten over het aanbod, de kosten, startdata en locaties? Check www.artamuse.nl.

Cookieinstellingen