Overleg over al dan niet doorgaan wedstrijd Fortuna Sittard

Zuidzijde: afronding werkzaamheden aanleg Groene Net
Zuidzijde: afronding werkzaamheden aanleg Groene Net
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Burgemeester Sjraar Cox gaat vandaag in overleg met de politie en met Fortuna Sittard over de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Utrecht van aanstaande zaterdag.

De politievakbond heeft – in het kader van acties voor een betere cao – aangekondigd op de avond van de wedstrijd in Sittard een bijeenkomst te beleggen. Daardoor is er geen mankracht om te zorgen voor veilige omstandigheden voor het publiek dat de voetbalwedstrijd wil bezoeken. Daarmee is het doorgaan van de wedstrijd onzeker.

Dat de vakbond juist een wedstrijd van Fortuna Sittard hebben uitgekozen voor hun actie heeft te maken met de onveilige situatie rond het stadion. Wegens bouwwerkzaamheden slingeren er (nog steeds) bouwmaterialen en bouwafval rond. Relschoppers gebruikten die na het thuisduel tegen PSV om de politie mee te bekogelen. Daarbij raakten enkele agenten gewond.

Volgens de bonden doen de stadionbeheerder en de burgemeester te weinig tegen de onveilige situatie. De burgemeester wil dat Fortuna Sittard maatregelen neemt zodat de situatie rond het stadion veilig is.

Momenteel wordt er aan de zuidkant van het stadion, waar het vak van de uitsupporters zich bevindt, hard gewerkt om het parkeerterrein voor de bussen van de bezoekende supporters af te werken. In dat gebied is de afgelopen maanden gewerkt aan de aanleg van het Groene Net. Aan de oostzijde van het stadion – langs de lange zijde tegenover de hoofdtribune – verricht Jongen momenteel bouwwerkzaamheden.

Fortuna Sittard stadion
Oostzijde: voorlopig nog bouwwerkzaamheden
Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen