De Mensenbieb komt naar Bibliotheek Ligne De Domijnen toe

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op woensdag 24 oktober komt de Mensenbieb naar de bibliotheek Ligne van De Domijnen. De Mensenbieb is een bibliotheek met verhalen van en door mensen die anders zijn dan de gemiddelde Limburger.

Het zijn verhalen van mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking, van etnische afkomst, LHBT of genderneutraal, mensen met een andere religie of sociale status. Of mensen die eigenzinnig een pad voor zichzelf hebben gekozen. De gesprekken duren 15 minuten en je kunt een ‘levend boek lezen’ (spreken) tussen 14:00 en 16:15 uur.

Bijzondere mogelijkheid om te luisteren naar het verhaal van de ander

De Mensenbieb is een initiatief van de Leescoalitie en de regionale bibliotheken. Het is onderdeel van een campagne met als titel <em>Lees met andermans ogen</em>, die zorgt voor verruiming in denken en meer begrip voor de ander. Mensen die anders zijn als het gaat om leeftijd, sociale status, herkomst of seksuele voorkeur vertellen hun verhaal. In 15 minuten schetsen zij een beeld van hun leven. Door hun ervaringen die anderen niet hebben te delen, ontstaat er vaak begrip.

Deelname is gratis. Er is een speciale balie in de bibliotheek waar je je kunt inschrijven voor het eerstvolgende ‘boek’ of het ‘boek’ van jouw keuze. Je mag op een middag met meerdere mensen in gesprek gaan. Naderhand kunnen leden van bibliotheek De Domijnen een boek lenen dat nog iets verder op het desbetreffende onderwerp ingaat.

De Mensenbieb is een unieke gelegenheid om je eigen wereldbeeld te vergelijken met de realiteit van mensen die in de ogen van de ‘gewone’ burger vaak anders zijn. Maak daar gebruik van.

» Kijk voor meer informatie ook op: www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

 

Cookieinstellingen