Fortuna Sittard naar Arnhem voor treffen met Vitesse

Foto: Fortuna Sittard

Vanmiddag om 12:15 uur klinkt in het Gelredome in Arnhem het startsignaal voor de wedstrijd tussen Vitesse – nummer 7 op de ranglijst – en Fortuna Sittard.

Voor Fortuna-coach René Eijer wordt het ongetwijfeld een weerzien met de nodige oude bekenden. Vitesse is de club waar hij de laatste vijf jaren van zijn profvoetbalcarrière speelde en waar ten gevolge van zijn ziekte – Eijer lijdt aan MS – in 1993 noodgedwongen een einde kwam. Als middenvelder kwam hij 128 keer voor de Arnhemmers in actie en scoorde hij 13 keer.

Ondanks de goede herinneringen van Eijer aan zijn laatste werkgever als profvoetballer zal hij er als coach van Fortuna Sittard alles aan doen om tenminste één, maar liefst drie punten mee terug naar Sittard te nemen. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid dan wel moeten gebeuren zonder spits Andrija Novakovich. De Amerikaan heeft een licht blessure opgelopen en is daarvan nog niet volledig hersteld.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, José Rodriguez, Ahmed El Messaoudi, Mark Diemers, Lisandro Semedo, Finn Stokkers, Lazaros Lamprou.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen