Nog kaarten voor zondagvoorstelling ‘Gelaen in de sjtruim van de tied’

Foto: Heemkundevereiging Geleen

Bijna 700 bezoekers genoten zaterdagavond in de Hanenhof van de muzikale voorstelling ‘Gelaen, in de sjtruim van de tied’, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding.

Heemkundevereiging GeleenDe voorstelling staat onder regie van Emile Rutten en is tot stand gekomen op initiatief van de 40-jarige Heemkundevereniging Geleen.

De voorstelling biedt een aaneenschakeling van bijzondere herinneringen aan de stad. Vanmiddag om 14:30 uur is de laatste gelegenheid om getuige te zijn van dit theaterspektakel.

Verpakt in thema’s als staatsmijn Maurits, Fortuna ’54, de Bokkeriejers en schutterij Marcellinus & Petrus, LVK, vastelaovend, Pinkpop et cetera staan meer dan 100 muzikanten, koorleden en solisten samen op het podium. Vertolkt door de harmonieën Lindenheuvel, St. Augustinus en St. Cecilia 1866 en Gemengd koor Zanglust onder leiding van dirigent Philip Seerden. Verder speelt de Burg. Damenband meerdere liedjes. Op een groot scherm worden continu historische beelden vertoond. Het laatste half uur van het programma staat in het teken van de oorlogsjaren in Geleen en de bevrijding. Voor de voorstelling van vanmiddag zijn aan de dagkassa nog kaarten te koop of online op www.heemkunde-geleen.nl.

Gelaen in de sjtruim van de tied – Foto: Heemkundevereniging Geleen

Reacties