‘Koempel Sjeng’ terug in stadswinkel gemeentehuis

Foto:

Het beeld van ‘Koempel Sjeng’ wordt teruggeplaatst in de centrale hal van het Geleense gemeentehuis. Het beeld was in verband met de verbouwing van de hal tot gemeentelijke stadswinkel voor de zekerheid naar de eerste etage gebracht, zo geeft het college van B&W aan als reactie op een brief van GOB-raadslid Paul Verjans.

Een tijd lang stond het beeld van de mijnwerker in de hal naast de raadszaal. Reden voor raadslid Paul Verjans van het GOB om aan de bel te trekken. “We zouden het haast als een historische fout willen betitelen dat ‘Koempel Sjeng’ naar een maar beperkt voor het publiek toegankelijke plaats op de 1e verdieping bij de raadszaal is verbannen”, zo schreef Paul Verjans van de politieke groepering GOB in mei aan de gemeente Sittard-Geleen.
“Met name oud mijnwerkers en nabestaanden van oud mijnwerkers doet het pijn dat ‘Koempel Sjeng’ uit de druk bezochte nieuwe hal van het gemeentehuis te Geleen is verdwenen.” Die pijn is binnenkort dus over.
Foto boven het bericht: op de Geraniumstraat in Lindenheuvel staat een replica van het originele bronzen beeld, dat werd gemaakt door de Belgische beeldhouwer Eduard Melis .
Cookieinstellingen