Fietsersspoorbrug naar Sanderbout eind 2015 klaar

De spoorbrug voor langzaam verkeer – voetgangers, fietsers en bromfietsers – die de gemeente wil plaatsen tussen IJzeren Brug en de spoorbrug Eggerweg-Veestraat in Sanderbout heeft een jaar vertraging opgelopen. 

Dat meldt 1Limburg.nl woensdag. De brug zou er eigenlijk eind dit jaar hebben moeten liggen, maar dat wordt nu een jaar later. 
Aan de kant van Thienbunder-Achtbunder-Sanderbout komt de brug tussen Brenstraat en Seringenstraat te liggen, aan de westzijde van het spoor tussen de Lissabonstraat en de Amsterdamstraat.
Zo ontstaat een verbinding tussen Sportzone Limburg (sporten en studeren), Bedrijvenstad Fortuna (werken), de binnenstad en de wijken Thienbunder, Achtbunder en Sanderbout (wonen). De brug kan verder worden gezien als de ontbrekende schakel in het recreatieve fietsnetwerk tussen de Sittardse binnenstad en het buitengebied.
Voor de realisatie van de brug heeft de Gemeente een budget ter beschikking gesteld gekregen van iets meer dan 1,8 miljoen euro uit het Gemeentefonds. Dit is bij besluit van de toenmalige Minister van Verkeer en Waterstaat (thans Infrastructuur) op 8 juni 2009 bepaald. Het bedrag drukt daarom niet op de gemeentelijke begroting. Met die 1,8 miljoen euro kunnen de brug en een eenvoudige aansluiting op de bestaande infrastructuur worden gerealiseerd.
Aan weerszijden van het spoor is een strook van 50 meter breed met groen voorzien, waardoor het spoor aan het zicht wordt onttrokken en er tevens een geluidwerend effect optreedt.
Cookieinstellingen