Aanvullende vragen over De Domijnen

Foto: Dicht bij mensen

Tijdens de commissievergadering van de commissie CSSV van 31 maart werd een discussie gevoerd over de ontwikkelingen bij het nieuwe cultuurbedrijf De Domijnen.

Van de kant van onder andere GroenLinks werd een aantal vragen gesteld aan wethouder Lebens, onder andere over de vertraging van het opgaan van muziekschool Artamuse in De Domijnen.

Die vertraging heeft volgens de wethouder niet geleid tot extra benodigd budget. GroenLinks wil echter graag weten hoeveel het uitstellen van het opgaan van Artamuse in De Domijnen extra kost ten gevolge van extra inhuur van tijdelijk personeel en het door beide partijen inwinnen van juridisch advies.

Die vraag is onderdeel van een aantal schriftelijke vragen aan het College van B&W die door fractieleider Kim Schmitz van GroenLinks zijn ingediend aangaande De Domijnen.

Die vragen betreffen niet enkel de vertraging rond het opgaan van Artamuse in De Domijnen en de extra kosten. Andere vragen betreffen de wachtgeldregeling, het frictiebudget, het sociaal plan, de pensioenvoorziening, de regeling van de medezeggenschap, het aanbestedingsprotocol, de ontwikkeling van de bezoekersaantallen van stadsschouwburg en museum, de aanwezigheid van een vertrouwenspersoon voor het personeel, en de hoogte van het ziekteverzuim. Verder wil de fractie graag weten in hoeverre de boogde bezuinigingen en efficiëncy-voordelen, de verbreding van het aanbod en de vergroting van de te leveren kwaliteit worden gerealiseerd.

Cookieinstellingen