DNA op de bres voor ijsbanen en wielerbaan Glanerbrook

Foto: Wielerbaan Geleen

DNA laat middels een post op Facebook – “in het verlengde van het verkiezingsprogramma” – weten onverkort vast te houden aan het standpunt dat de ijsbanen en de wielerbaan in Geleen thuishoren.

De lokale politieke partij spreekt haar waardering uit voor de plannen die Glanerbrook heeft ten aanzien van de toekomst en wil met de directie en gebruikers van Glanerbrook in overleg gaan om ook via de politieke lijn breed draagvlak te krijgen.

De verklaring van DNA komt kort nadat het college van B&W van Sittard-Geleen bekend maakte dat de realisatie van de veilige wieleromgeving in de Sportzone in Sittard is gegund aan Heijmans. Afgelopen week maakte Laco haar toekomstplannen voor Glanerbrook bekend. Laco heeft plannen om de buitenijsbaan en wielerbaan van een overkapping te voorzien en denkt ook aan het bouwen van een 50-meter wedstrijdbad. Het contract van Laco met de gemeente loopt in 2020 af. Drie jaar voor het zo ver is moet de gemeente laten weten of Laco ook na 2020 verder kan in Geleen.

“Dit stukje historische sportgrond mag niet verloren gaan voor ons, stadsdeel Geleen, Gemeente Sittard-Geleen, Limburg en de Euregio”, zo meldt ook Michel van Dijke van wielerbaan Geleen.

Cookieinstellingen