Stevige domper voor Marotteprins Bart II

Foto: © Anke Hendrix

Stadsprins Bart II van Sittard maakt lange dagen en geniet met volle teugen van zijn prinsschap. En hoe geweldig leuk het dagprogramma ook was, als hij diep in de nacht thuiskomt duikt hij uiteraard graag direct het bed in.

In de nacht van zaterdag op zondag, na een feestelijk en daverend Kanon van ’t Balkon, wachtte hem en zijn vriendin bij thuiskomst echter een fikse domper. Zijn woning was bezocht door inbrekers. Het is nog niet duidelijk of en wat er precies in meegenomen, maar de onverlaten hebben de hele woning doorzocht. Van slapen is de afgelopen nacht dan ook maar weinig terechtgekomen, dus als u vandaag een wat witjes ogende prins op de prinsenwagen in de Sittardse optocht ziet staan dan weet u waar dat aan ligt.

De politie waarschuwde de afgelopen weken in de aanloop naar carnaval herhaaldelijk voor een hoger risico op inbraak tijdens de carnavalsdagen. Sluit alle ramen en deuren goed af en zorg dat uw woning de indruk wekt dat er iemand thuis is. Die maatregelen mochten in het geval van stadsprins Bart II helaas niet baten: “we hadden licht laten branden en alles was goed afgesloten,” zo liet hij weten. Zijn woning aan de Verlengde Heinseweg in Sittard wordt nu extra in de gaten gehouden.

 

Cookieinstellingen