Vervangen verkeerslichten Rijksweg Zuid Sittard

Vanaf maandag 24 juni vervangt de gemeente de verkeerslichten op de kruising Rijksweg Zuid-Geuweg in Sittard.

De Rijksweg Zuid blijft open voor het verkeer dat rechtdoor gaat, richting Sittard of Geleen. De zijwegen van de Geuweg, naar links en naar rechts, worden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via gele omleidingsborden. De werkzaamheden duren ongeveer 2 weken. Op 6 juli is de overlast voor het verkeer weer voorbij.

Vanaf maandag 8 tot en met 25 juli werken we aan de verkeerslichten op de kruising Rijksweg Zuid-Holleweg-Agricolastraat. De Rijksweg Zuid en de Holleweg blijven helemaal open. Tijdens de ochtend- en avondspits zetten we verkeersregelaars in. De Agricolastraat wordt vanaf de Rijksweg Zuid afgesloten. Het verkeer voor de Agricolastraat wordt omgeleid via gele omleidingsborden. Rond 26 juli is alles klaar en is de overlast voor het verkeer weer voorbij.

Te verrichten werkzaamheden

  • Op de kruising Rijksweg Zuid-Geuweg worden de kabels in de grond, de lampen, de lampenkappen, de drukknoppen en de automaatkast mét de software in de berm vervangen. In de weg worden enkele nieuwe detectielussen aangelegd. Die lussen geven een seintje aan de verkeerslichten als er auto’s op de weg staan. Ook worden op verschillende plekken de oversteekplaatsen voor fietsers en/of voetgangers verbeterd.
  • Op de kruising Rijksweg Zuid-Holleweg-Agricolastraat worden ook de kabels in de grond, de lampen, de lampenkappen, de drukknoppen en de automaatkast mét de software in de berm vervangen. In de weg worden enkele nieuwe detectielussen aangelegd. Net als bij de Geuweg worden hier op verschillende plekken de oversteekplaatsen voor fietsers en/of voetgangers verbeterd. Daarvoor werden in het voorjaar twee bomen op de Rijksweg Zuid bij de kruising weggehaald en verplaatst naar het grote perk aan de Geuweg-Kromstraat.
  • In de Agricolastraat wordt de versmalling van de weg verwijderd. Deze versmalling is ooit aangelegd voor de veiligheid van schoolkinderen. Maar de scholen daar zijn niet meer in gebruik waardoor de versmalling overbodig is. Door de versmalling is weinig ruimte voor het opstellen van de auto’s voor de verkeerslichten. Om deze redenen wordt de versmalling weggehaald.

Let op: tijdens de werkzaamheden werken de verkeerslichten het niet. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag, vanaf 07:00 uur tot 19:00 uur

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met projectleider Cindy Valkenburg via het e-mailadres [email protected].

Cookieinstellingen