Voorverkoop ‘Gelaen in de sjtruim van de tied’

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 21 en 22 september vindt in de Hanenhof in Geleen de uitvoering van ‘Gelaen, in de sjtruim van de tied’ plaats.

Daarmee wordt een programma gepresenteerd dat de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding herdenkt, maar dat ook andere voor Geleen kenmerkende thema’s belicht. De voorstelling is door Heemkundevereniging Geleen voorzien van historisch beeldmateriaal: vastelaovend, LVK, Bokkenrijders, staatsmijn Maurits, het ontstaan van de eerste betaald voetbalclub in ons land en nog meer bijzondere sportmomenten, de gloriejaren van de ‘waereldsjtad’ en het cultureel erfgoed.

logo In de sjtruim van de tiedMet medewerking van de harmonieën van Lindenheuvel, St. Augustinus en St. Cecilia 1866, de Burg. Damenband, gemengd koor Zanglust en de solisten Marie-Jose Soons, Koos Snijders, Ben Erkens, Jan Ridderbeekx, Bas Kielen, Anita Jetten, Frans Gerards, Maurice Geilen en George Bakx.

“Het instuderen van zo’n twintig arrangementen vraagt de nodige voorbereidingstijd van de korpsen”, zegt penningmeester Chrit Tummers van St. Augustinus, die het initiatief van herdenken onderstreept gelet op de impact van WOII voor Geleen.

Philip Seerden, verbonden aan harmonie Lindenheuvel zorgt voor de algehele directie. De 22-jarige dirigent uit Maastricht noemt het project: “Uniek, spannend en tegelijkertijd een kans om met beide handen aan te grijpen. Ik bereid me goed voor en heb er veel zin in.”

Ook Kommitee Revue Awt-Gelaen, Leon Verdonschot, schutterij HH. Marcellinus & Petrus en Scouting Verkenners Kluis leveren elk een bijdrage. Gelaen, in de sjtruim van de tied staat onder regie van Emile Rutten.

Reacties