175 jonge sporters uit Sittard-Geleen vertrokken naar Jeugdolympiade

Foto: CC0 Public Domain

Woensdagochtend vroeg vertrokken 175 jonge sporters, jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, vanaf de Milaanstraat in Sittard met de bus naar Böblingen om deel te nemen aan de Jeugdolympiade.

Dit internationale sportevenement wordt eens in de drie jaar georganiseerd. De vorige editie vond in 2014 plaats in Bergama in Turkije. Het evenement wordt op toerbeurt georganiseerd door een van de deelnemende steden: naast Sittard-Geleen, Bergama en Böblingen zijn dat Pontoise in Frankrijk, Krems in Oostenrijk, Glenrothes in Schotland en Alba in Italië.

Op de Jeugdolympiade wordt gestreden om de hoogste eer in tien verschillende takken van sport: voetbal, handbal, basketbal, volleybal (alleen meisjes), atletiek, badminton, judo, karate, zwemmen en tafeltennis. Aan het evenement doen in totaal 1200 jonge sporters uit de 7 deelnemende gemeenten mee.

De sporters worden begeleid door een aantal coaches. Verder reist ook een bestuurlijke delegatie van zeven personen mee. Onder hen burgemeester Sjraar Cox, wethouder van o.a. sportzaken Ruud Guyt en een vijftal raadsleden.

De gemeente reserveert jaarlijks een vast bedrag ter dekking van de kosten van deelname aan de Jeugdolympiade. Sittard-Geleen was in 2008 gastheer voor de Jeugdolympiade en is in pas weer in 2029 aan de beurt om het evenement te organiseren.

Cookieinstellingen