Glanerbrook Wintertijd Challenge: 2550 euro voor het goede doel

Glanerbrook Wintertijd Challenge
Glanerbrook Wintertijd Challenge
Foto: Wielerbaan Geleen

De deelnemers aan de Glanerbrook Wintertijd Challenge hebben met elkaar 2550 euro bijeengebracht voor Spieren voor Spieren.

De Wintertijdchallenge wordt elk jaar georganiseerd op het moment dat de klok van de zomertijd teruggaat naar de normale tijd, de wintertijd. Midden in de nacht wordt er dan fanatiek gesport tijdens dat extra uurtje dat verstrijkt tussen 03:00 uur zomertijd en 03:00 uur wintertijd.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement, dat dit jaar voor de vijfde keer werd georganiseerd. Veertig deelnemers brachten dit jaar een recordbedrag bijeen.

“Ook volgend jaar zal er een gelijksoortig evenement zijn bij Laco Glanerbrook. Ondanks de plannen voor afschaffing winter- zomertijd zullen wij de ‘Glanerbrook Meer Tijd Challenge’ organiseren. Daar zal een Europese Unie of Lidstaat niks aan kunnen veranderen”, aldus Michel van Dijke. De cheque werd overhandigd aan Cynthia Lamper, ambassadeur van Spieren voor Spieren.

Voorlopig kan het evenement nog gewoon de Glanerbrook Wintertijd Challenge blijven heten. Het is immers nog niet zeker dat het klokverzetten eind maart en eind oktober wordt afgeschaft, en mocht dat wel zo zijn dat gebeurt dat naar verwachting niet eerder dan in 2021.

V.l.n.r.: Cynthia Lamper (Ambassadeur Spieren voor Spieren), Jarne Vannut (Ambassadeur Glanerbrook Wintertijd Challenge 2018), Michel van Dijke.
Cookieinstellingen