Puntje voor Fortuna Sittard tegen PEC Zwolle

Na een redelijke eerste en een zwakke tweede helft van Fortuna Sittard tegen PEC Zwolle stond vanavond in Sittard een 2-2 eindstand op het scorebord.

De ploeg van coach Kevin Hofland ging behoedzaam van start, maar kwam in de zesde minuut op voorsprong door een doelpunt uit een fraaie aanval, na een interceptie door Emil Hansson. De Zweed speelde Zian Flemming aan en spurtte vervolgens de diepte in, waar hij op zijn beurt weer door Flemming werd aangespeeld en vervolgens zelf knap afrondde.

Fortuna Sittard had de tegenstander vanaf dat moment goed onder controle, maar PEC Zwolle kwam ondanks het feit dat de ploeg amper gevaarlijk werd in de 33e minuut toch op gelijke hoogte door een ongelukkig eigen doelpunt van Jaroslaw Jach. Verdediger George Cox schoot in de extra tijd Fortuna Sittard weer op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van PEC wist hij doelman Zetterer van afstand en met wat geluk te passeren. De verdediger is met 4 doelpunten momenteel topscorer bij Fortuna Sittard.

In de tweede helft liet Fortuna Sittard het initiatief teveel aan PEC Zwolle. Lam schoot van ruim buiten het strafschopgebied uit een vrije trap na een overtreding van Lazaros Rota de gelijkmaker achter doelman Yannick van Osch. De Zwollenaren kregen in de tweede helft de beste kansen, maar scoorden niet meer. Fortuna Sittard kwam amper nog aan een goede aanval toe.

Met de puntendeling schiet Fortuna Sittard niet bijster veel op. De club heeft net als vorig seizoen na 8 wedstrijden slechts 3 punten. Vorig seizoen was de negende wedstrijd een thuiswedstrijd tegen Feyenoord, die verrassenderwijs met 4-2 werd gewonnen. Dit jaar is de negende wedstrijd van het seizoen opnieuw een thuisduel tegen Feyenoord.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd tegen PEC Zwolle met de volgende opstelling: Yannick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Ben Rienstra, Jaroslaw Jach (85’ Branislav Ninaj), George Cox, Jorrit Smeets (32’ Samuel Moutoussamy), Tesfaldet Tekie (62’ Lisandro Semedo), Emil Hansson (85’ Nassim El Ablak), Sebastian Polter en Zian Flemming.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Die trok geel voor Martin Angha en Lazaros Rota van Fortuna Sittard.

De volgende wedstrijd van Fortuna Sittard wordt gespeeld op zondag 22 november om 14:30 uur. Dan is zoals gezegd Feyenoord te gast in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard.