Club Wo-Van trapt eeuwfeestjaar af

Foto: SGN

Het jubileumfeest van de bekende Sittardse Club Wo-Van had vandaag eigenlijk met een groot knalfeest moeten beginnen.

De coronaregels maakten dat evenwel onmogelijk en dus besloot het huldigingscomité dat het honderdjarig bestaan van Club Wo-Van in eerste aanzet in besloten kring en volledig coronaproof gevierd zou worden.

In 1921 werd Club Wo-Van in ’t Wit Paerd op de Rijksweg Noord opgericht door een stel vrienden, die graag activiteiten organiseerden binnen het Sittardse. Daarna was Ober Bayern op de Voorstad vele jaren lang de vaste vergaderlocatie en inmiddels is dat ‘t Sjterfhoes op ’t Kerkplein. En nog steeds speelt Club Wo-Van het hele jaar door een actieve rol binnen de Sittardse gemeenschap. De leden zijn altijd present in de grote carnavalsoptocht, ze regelen de kinderoptocht, ze dragen onder meer de hemel en de flambouwen tijdens de twee processies, werken mee achter de bar tijdens het Oktoberfeest, zijn mede-organisator van het Alternatief Sjöttefees en vele andere activiteiten. Ook bieden zij met regelmaat een helpende hand bij activiteiten van andere Sittardse verenigingen.

Na een bezoek in de ochtend aan de algemene begraafplaats, waar bloemen werden gelegd op de graven van oud-leden en de aansluitende dienst in de Sint Petruskerk, werd vanmiddag bij De Vief Heringe letterlijk de aftrap gegeven voor het jubeljaar. Het is de bedoeling dat jaar in 2022 af te sluiten met een groot evenement, waarbij Club Wo-Van alle verenigingen wil betrekken waarmee banden bestaan.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst van zondagmiddag zette wethouder Andries Houtakkers het oudste lid van Club Wo-Van, de heer Ton Kamps, extra in het zonnetje. Ton Kamps is met zijn 93 jaar de nestor van het gezelschap en met zijn 68-jarige lidmaatschap 39 jaar langer lid dan het jongste lid oud is.

Witte heisje, sjmoking en hoge rooien houd

Het huldigingscomité 100 Jaar Club Wo-Van bestaat uit Rachelle Schurgers, Bert Schurgers, Fieny Cals, Leon Beursgens, René Boesten, Marc Kessels, Franco Kamps, Richard Kengen, Leon Kaminski, Louis Vahsen en Peet van Erp; op de twee laatstgenoemden na allen nazaten van (oud-)leden van Club Wo-Van. Het comité bood Club Wo-Van vanmiddag een door Luc Laudy vervaardigde gevelsteen aan, als cadeau voor het eerste eeuwfeest. Op de steen is een lid van Wo-Van in de bekende verenigingsoutfit afgebeeld, compleet met witte handschoenen, smoking en de kenmerkende hoge rode hoed. Op de achtergrond het silhouet van de Sittardse kerktorens, omkranst door een gouden lauwerkrans. Het comité wil de steen graag laten inmetselen in de gevel van het voormalige pand van Ober Bayern op de Voorstad.

gevelsteen Club Wo-Van
Maker van de gevelsteen Luc Laudy licht zijn creatie toe.
Cookieinstellingen