Afkoelen op een tropische dag? Ga ijshockeyen!

Hockey Camp Europe in Laco Glanerbrook
Hockey Camp Europe in Laco Glanerbrook
Foto: © Jenny Goessens

Het kwik bereikte vandaag weer tropische waarden van boven de dertig graden. Geen weer om intensief bij te sporten. Of toch?

In Geleen trekken ze zich daar niets van aan. Hoewel het stevig dooit werken daar ijshockeyers vanaf de leeftijd van 8 jaar tijdens het Hockey Camp Europe diverse trainingen af. Dat doen ze op het ijs van de overdekte ijshal van Laco Glanerbrook, jazeker!

Dat dat kan bij een bij een tropische buitentemperatuur is te danken aan energiebesparende investeringen die Laco Glanerbrook heeft gedaan in de installatie. Als enige overdekte ijshal in Nederland is die van Glanerbrook vanaf dit jaar het gehele jaar geopend.

Het Hockey Camp Europe wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden. Het is een internationaal ijshockey kamp voor ijshockeyspelers vanaf 8 jaar tot en met senioren, van startersniveau tot en met eredivisiespelers. Zij kunnen onder begeleiding van internationale coaches – uit de USA, Canada en Zweden – hun ijshockeyskills verbeteren. Tevens zijn er assistent-coaches uit Nederland aanwezig, zoals Lars van Sloun, Eric Tummers, Dean Moors en nog enkele anderen.

Al de hele week wordt er een pittig programma afgewerkt waarbij de deelnemers de hele dag bezig worden gehouden on ice, maar waarbij ze ook off-ice aan hun vaardigheden werken. Het is leuk om te zien hoeveel positieve energie hiervan uitgaat en hoeveel plezier iedereen beleeft aan dit eerste Hockey Camp Europe – bij Laco Glanerbrook.

Cookieinstellingen