Vragen GroenLinks aan College over Bosspark Sittard-Oost

Foto: Provincie Limburg

Naar aanleiding van het bericht van voorzitter Math Mertens van de Stichting Bosspark, dat stichtingsbestuur en vrijwilligers zich gedwongen zien terug te treden, stelt fractievoorzitter Kim Schmitz van GroenLinks vragen aan het College van B&W.

Math Mertens stelt dat bestuur en vrijwilligers zich terugtrekken vanwege het vastlopen van onderhandelingen met de gemeente over de exploitatie, uitbouw en veiligheid van het BOSS-park.

De fractie van GroenLinks zou het een verlies voor Sittard-Oost vinden als het besluit van het huidige bestuur negatieve gevolgen heeft voor het voortbestaan van “dit fantastisch staaltje burgerkracht” en wil daarom van het College weten waarop de onderhandelingen zijn stukgelopen.

Stichtingsvoorzitter Math Mertens deed onder meer de volgende beweringen: “De stichting Bosspark heeft geld, maar dit is in principe geblokkeerd, door de eisen van de wethouder” en “Wij zijn verplicht alle resterende subsidies terug te storten.” GroenLinks wil weten of deze beweringen kloppen en of hiermee het voortbestaan van het Bosspark met al haar faciliteiten in gevaar komt.

Tenslotte stelt de fractie dat de vele vrijwilligers dagelijks belangrijk werk verrichten op de het gebied van veiligheid en schoonhouden van het park. “Zonder toezicht is de kans op vernielingen significant groter. Meer vernielingen en dus herstelkosten zal niemand willen. Hoe kan dit voorkomen worden? Ik neem aan dat de gemeente daar een tijdelijke, maar actieve rol in kan/wil spelen”, zo vraagt Schmitz aan het College.

» zie ook: Bestuur Bosspark Sittard-Oost trekt zich terug

Cookieinstellingen