Kom kennismaken met het prachtige Stadsspeelbos Sittard

Foto:

Roofvogelshow en spelactiviteiten voor jeugd tijdens openingsmiddag – Zaterdag 7 september a.s. wordt het Stadsspeelbos in Sittard-Geleen officieel geopend door wethouder Berry van Rijswijk, gedeputeerde Noël Lebens en Monique Aarts namens de stichting Stadsspeelbos Sittard. 

Het Stadsspeelbos is een unieke recreatieplek voor de jeugd middenin het Beekdal dat grenst aan het monumentale Stadspark van Sittard. Tijdens het openingsprogramma is er een roofvogelshow en zijn er diverse activiteiten voor de kinderen. Wethouder Berry van Rijswijk: “Het gemeentebestuur is trots op het eindresultaat. Met het Stadsspeelbos heeft onze stad er een prachtige recreatieplek bij gekregen voor kinderen met hun ouders. Lekker buiten spelen in de natuur, even weg van de televisies en spelcomputers.”
Het Stadsspeelbos heeft, de naam zegt het al, weinig van een gewone speeltuin. Het is een avontuurlijk stukje bos, waarin kinderen naar hartenlust hun fantasieën kunnen uitleven. Ze mogen in bomen klimmen, hutten bouwen, door struiken banjeren en slootje springen. De bronbeekjes zijn speelelementen, waarin dammetjes gebouwd kunnen worden en waarin lekker gespetterd kan worden. Ook zijn er enkele bijzondere speelvoorzieningen. 
Monique Aarts-Colaris (voorzitter Stichting Stadsspeelbos): “Op deze manier komen kinderen spelenderwijs in aanraking met de natuur. Dat is waar het onze stichting allemaal om te doen is geweest: spelen in en met de natuur.”
Het bos is van 09.00 tot 21.00 uur gratis toegankelijk en bedoeld voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Wethouder Berry van Rijswijk: “Het bos maakt onderdeel uit van de openbare ruimte van onze stad. We gaan er vanuit dat iedereen die gebruik maakt van het Stadsspeelbos deze openbare speelruimte voor kinderen dan ook respecteert.”
Het Stadsspeelbos is een idee van de Sittardse familie Laur en Jeanne Colaris.  De Stichting Stadsspeelbos heeft vervolgens samen met particuliere giften en bijdragen van de gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg de plannen kunnen financieren. 
Wethouder Berry van Rijswijk: “Een extra reden om trots te zijn op dit Stadsspeelbos is de wijze waarop deze speellocatie tot stand is gekomen. Particulier initiatief dat vervolgens met de hulp van de gemeente tot dit prachtige eindresultaat leidt.” Het openingsprogramma begint zaterdag 7 september om 13.00 uur.
Er is een feestelijk programma waarbij de jeugd deze dag kan komen kennismaken met het Stadsspeelbos. Het Stadsspeelbos ligt op de plek waar vroeger de Parkschool was gevestigd: aan de Molenweg bij de roeivijver in Sittard.
speelbos-1
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Sittard-Geleen?
» of volg ons op Twitter via @SGNieuws
» of ontvang de nieuwsbrief in uw mailbox
Cookieinstellingen