Route Cultuur – openingsfestival cultureel seizoen

Op deze dag zet Stadsschouwburg Sittard-Geleen haar deuren open voor de cultuurinstellingen in onze gemeente. Maak kennis met de culturele hoogtepunten van het aankomende seizoen. 

Geniet van zowel lokale als landelijk bekende artiesten, doe mee met verschillende workshops en kijk naar de demonstraties en presentaties. Kortom, geniet van cultuur, want deze is dichterbij dan je denkt!
Volt, het nieuwe poppodium in Sittard dat vanaf maart 2014 een nieuwe start maakt aan de Odasingel, licht vast een tipje van de sluier op wat betreft de komende programmering.
Het Laagland presenteert de Theaterbioscoop in een intieme filmsetting: een voorproefje voor jong en oud op het witte doek, waar je lekker voor kunt gaan zitten… Licht uit, spot aan! Artamuse laat (jeugdige) leerlingen, orkesten en ensembles uit onze gemeente op het podium schitteren tijdens een spetterende muzikale uitvoering.
BiblioNova zorgt ervoor dat je kennis kunt maken met diverse vormen van lezen en toont beelden van verfilmde gedichten.
Het Euregionaal Historisch Centrum zorgt voor oude filmpjes, van circa 1920-1980 en een presentatie van het innovatieve Aezelprojek over de bewoningsgeschiedenis van Sittard en omgeving.
De Stadsschouwburg toont een sneak preview van niemand minder dan cabaretier Roué Verveer, die met zijn nieuwe voorstelling volgend jaar weer op de Sittardse planken staat. Bovendien biedt de Stadsschouwburg een podium aan plaatselijke talenten/verenigingen!
Vanuit Kunstbende Limburg wordt een aanvullend programma gepresenteerd, met onder andere Vera & Elianne en Jop Ostendorf, winnaars van respectievelijk Kunstbende Limburg 2013 (dans) en 2011 (singer/songwriter).
Museum het Domein heeft een gigantische verrassing voor jullie in petto uit de hedendaagse en uit de historische collectie. Tot slot verzorgt Museum Het Domein een aantal workshops.
Dat en nog heel veel meer valt er op deze dag in Stadsschouwburg Sittard-Geleen te beleven. Nieuwsgierig? Kom dan met de hele familie of je vrienden naar dit inspirerende openingsfestival en laat je verrassen door alles wat de cultuurinstellingen uit Sittard-Geleen te bieden hebben.
Route Cultuur
Zondag 29 september
Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Stadsschouwburg Sittard-Geleen
Mgr. Claessenstraat 2, Sittard
Toegang gratis
Tekst: buro046 
Cookieinstellingen