Macht en Pracht in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het kader van de landelijke monumentendagen 2013 op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn in de gemeente Sittard-Geleen rondom het thema ‘Macht en Pracht’ diverse monumenten te bezichtigen. 

Dit kan allemaal aan de hand van de beschrijvingen in het themaboekje dat door het plaatselijk comité wordt uitgegeven. Tijdens de opening van de Open Monumentendagen 2013 is dit gratis verkrijgbaar. 
Oldtimers
Beschreven zijn gebouwen in de gemeente Sittard-Geleen die passen in het thema Macht en Pracht. Fraaie decoraties en details worden hier nader belicht. Een juweeltje hierbij is zeker de oude authentieke raadzaal in het voormalige raadhuis van Geleen.
In Geleen zijn er  op zondagmiddag oldtimers te bewonderen, die een rondrit door de gemeente Sittard-Geleen gaan maken. Het vertrek is bij de Biesenhof. Ook bij het gemeentehuis van Geleen op de Markt wordt stilgestaan. Oude nostalgische en prachtige voertuigen met als achtergrond imponerende gebouwen.  
Workshop zegels maken
Bijzonder is verder een workshop in museum Het Domein aan de Kapittelstraat 6 te Sittard op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 16.00 uur waarin men zijn eigen zegel kan maken. Deze workshop is bedoeld voor kinderen, maar volwassenen kunnen ook meedoen. Jonge kinderen (onder de zes jaar) wel graag onder begeleiding.
salviuskerkje-2
Boekje
Het boekje (met hierin een inlegvel waarop alle activiteiten zijn vermeld) is tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september gratis verkrijgbaar bij boekhandel Bruna Geleen, de VVV te Sittard, museum het Domein Sittard, parochiekerk Oud-Geleen, de parochiekerken in het centrum van Sittard, het Salviuskerkje Limbricht, het Pomphuisje (BAT) Sittard en Dierenpark Born.
Cookieinstellingen