Informatieavond over euthanasie in Breincafé

Foto:

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, mantelzorgers, professionals en overige geïnteresseerden treffen elkaar geregeld in het Breincafé. Op maandag 1 september wordt daar een informatieavond gehouden over euthanasie.

Niet aangeboren hersenletsel kan iedereen overkomen, na een ongeval, beroerte of reanimatie bijvoorbeeld. Vaak is volledig herstel niet mogelijk. Hoewel de gevolgen drastisch zijn voor de getroffene en zijn omgeving, hoeft het verdere leven niet uitzichtloos en ondraaglijk te zijn. 
Maar wat als het dat wel is? In Nederland hebben we de ruimte om met onze arts te bespreken of euthanasie mogelijk is. Maar ook een behandelverbod of een ‘niet-reanimeer-beleid’ mag je afspreken.
Wat zijn de mogelijkheden? Waar moet je aan denken? Wat is een schriftelijke wilsverklaring? Deze en nog meer zaken komen aan de orde. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en beeldopnames wordt dit ingrijpende onderwerp belicht. 
Drs. Wim Venekamp, internist in Heerlen/Parkstad en werkzaam voor de Levenseindekliniek, zal de avond begeleiden en vragen beantwoorden. 
Waar en wanneer?
Op maandag 1 september 2014 in het Activiteitencentrum Sittard, Wielewaalstraat 1. 
De aanvang is om 19.30 uur. De toegang is gratis.
Breincafé voor mensen met NAH
Door lotgenoten te ontmoeten in een breincafé ontstaat er een voedingsbodem voor acceptatie, begrip, tips, adviezen en ervaringsuitwisseling. Er wordt ruim gelegenheid gegeven tot het stellen van vragen. Tevens is er uiteraard de ruimte om te praten met aanwezige lotgenoten. 
Bent u deze avond verhinderd? Zie voor data, tijdstippen, thema’s en locaties van volgende bijeenkomsten: www.meezuidlimburg.nl/agenda-overzicht.
Cookieinstellingen