Club Sándwich – Filmhuis Het Domein

Kleine jongens worden groot – Paloma is een alleenstaande moeder die met haar 15-jarige zoon Hector geniet van een vakantie in een zonovergoten Mexicaans resort: lekker eten, drinken en hangen bij het zwembad. 

Totdat Hector een meisje van zijn leeftijd ontmoet en voor het eerst het plezier van een flirt beleeft. Vastberaden hem nog even bij zich te houden, gaat Paloma de strijd om aandacht aan. Dit leidt tot gênante, humoristische en herkenbare situaties. 
Uitgebreide beschrijving
Alles lijkt goed te zijn aan het begin van de film. Paloma en Hector vermaken zich goed in het troosteloze en zeer rustige resort waar ze verblijven. Ze spelen spelletjes aan of in het zwembad, hangen wat in hun hotelkamer of bestellen een Club Sandwich. Ze lijken elkaars beste vrienden te zijn. Maar wanneer Paloma tijdens een spelletje in het zwembad het koosnaampje van Hector noemt is het uit met de pret. Het eerste scheurtje in de hechte band tussen moeder en zoon. 
Dan komt Jazmin, een leeftijdsgenootje van Hector, met haar familie aan in het resort. Als Hector en Jazmin niet veel later verliefd worden op elkaar, ziet Paloma met lede ogen toe dat Hector langzaamaan geen kind meer is. Hector en Jazmin willen vooral alleen zijn. Paloma doet haar best deze onderonsjes te saboteren. Dit zorgt voor komische situaties, waar vooral een onverwacht bommetje in het zwembad het meest op de lachspieren werkt. 
Club Sándwich had eenvoudig een coming-of-age verhaal over Hector en Jazmin kunnen zijn. Gelukkig koos regisseur Eimbcke (Lake Tahoe) voor een andere richting. Club Sándwich is namelijk een sterke karakterschets van een moeder die er moeite mee heeft dat haar zoon langzaam ouder wordt en worstelt met het feit dat zij haar kind moet loslaten. Het resultaat is een liefdevol portret, maar met een flinke portie humor. Een film die de gevoelige snaar weet te raken. 
Stéphanie van den Brand 

De Filmkrant – ‘vol onderkoelde en tegelijkertijd hartverwarmende observaties die onweerstaanbaar een glimlach oproepen…gevoelvolle benadering en een vleugje droge ironie…heel authentiek…’ 
De Telegraaf – ‘Eimbcke gebruikt minimale middelen met maximaal effect, en etaleert daarbij fijnzinnig psychologisch inzicht’ 
Filmtotaal – ‘Onder de laag van de grappige en pijnlijk ongemakkelijke momenten ligt een fijngevoelig tweeledig drama: aan de ene kant gaat het over volwassen worden, aan de andere kant over het dreigende legenestsyndroom. Dat voelt volkomen naturel aan, dankzij Eimckes beheerste regie en het fijne spel van het kleine groepje acteurs.’
Maandag 20 en dinsdag 21 oktober – 20:00 uur
Club Sándwich
Regie: Fernando Eimbcke
Met: Lucio Giménez Cacho, María Renée Prudencio, Danae Reynaud
Entree: 7 euro (normaal), 5 euro voor leden, geldige studentenpas, CKV-pas. 
Filmhuis Het Domein, Kapittelstraat 6, 6131 ER Sittard
Cookieinstellingen