Sneak Peek van Via Zuid bij Pitboel Theater

Foto: via Pitboel Theater

Laat je verrassen en ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van Via Zuid in het Pitboel Theater in Sittard.

Daar staan op vrijdag 18 november dichter en theatermaker Merlijn Huntjes en performer en kunstenaar Laila Claessen centraal. Tijdens de Sneak Peeks tonen makers presentaties, work-in-progress of soms zelfs volledige voorstellingen.

Volg een smaakmeditatie, ga mee op reis naar een eiland en eet een koekje van eigen deeg: de makers van deze Sneak Peek hebben van alles voor je in petto. Laila neemt je mee in haar mix van theater, Ayurveda (een Oosterse geneeskunst) en een kookworkshop. Onderzoek samen met haar hoe de bittere smaken des levens beter kunnen worden verteerd. Naar aanleiding van zijn onlangs gepubliceerde chapbook ‘De zee zwaait terug’ ondergaat Merlijn een ‘spontaan gescript’ interview.

Laila en Merlijn geven een inkijkje in hun werk en gaan daar na hun presentatie over in gesprek met artistiek ontwikkelaar Joost Segers en met het publiek. Beleef een buitengewone avond in het theater, maak kennis met Merlijn en Laila en steun ze in hun ontwikkeling!

Merlijn Huntjes

Merlijn Huntjens, maker bij Via Zuid sinds 2018, schrijft poëzie en teksten voor (theater)performances. Hij probeert in zijn werk grote problemen te verzachten of behapbaar te maken door zich te concentreren op mooie, vaak onzichtbare alledaagse en absurde situaties. Merlijn vormt samen met Nina Willems performance-collectief Panda en was driemaal finalist van het NK Poetry Slam. Hij publiceerde zijn werk in onder andere de Revisor, Tirade en Kluger Hans.

Laila Claessen

Laila Claessen, maker bij Via Zuid sinds afstudeerjaar 2020/2021, is een performer, kunstenaar en ayurvedisch practitioner in opleiding. In haar werk streeft ze naar oprechtheid, waarvoor ze de grenzen van sociaal aanvaardbare eerlijkheid ongewapend opzoekt. Verbeelding versmelt met zelfbewustzijn en vormt zich tot een cute but creepy, maar vooral ontwapenende mash-up waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd zijn eigen spiegelbeeld op te duiken.

Datum: vrijdag 18 november 2022 – 20:00 uur
Adres: Pitboel Theater – Montgomerystraat 26, 6135 BW, Sittard
Entree: € 7,50
www.pitboeltheater.nl

Cookieinstellingen